{ _fantom_ @ 08/02/2010, 20:34:41 }
χμ, πως γίνεται η τηγανιά να μην γίνει στο τηγάνι;
κάναμε δεύτερη φορά προχθές μια συνταγή όπου ψήνουμε την τηγανιά στον φούρνο και αυτήν την φορά την καταγράψε και σε βίντεο.
το πλεονέκτημα αυτής της τεχνοτροπίας είναι ότι το κρέας γίνεται πολύ μαλακό (λουκούμι, που λέμε), και δεν σκληραίνει όπως το τηγανητό
Τα υλικά της συνταγής (για περίπου 3 άτομα):
{ ROSEBUD @ 09/02/2010, 00:58:32 }
έι μίστερ!μήπως σου έμεινε ένα χούι από την πίτσα??
διότι γράφεις!
κρομμύδι πάνω από το κρέας!
πιπεριά(η αειθαλέστατη!σαν είπες να φυτέψεις πιπεριές Φλωρίνης,μέχρι και αντί για μαλλιά θα τις βάλεις!)πάνω από το κρέας!
μανιτάρια πάνω από το κρέας!
ντομάτα πάνω από το κρέας!
σαν να είναι το κρέας η ζύμη για πίτσα !
κι όλο κρέας κρέας κρέας....καημό το΄χω να μαγειρέψεις μια φορά ψάρι!
μωρέ θα σε πάω κάποια φορά για καραβιδομακαρονάδα στο Τρίκερι από κείνη που κολάζει μέχρι και ορεσίβιο περιστέρι!θα γλύφεις και δάχτυλα κυριολέκτινγκ!
ενδιαφέρουσα πάντως η συνταγή,νομίζω ότι θυμίζει το "σταμνάκι" με τη διαφορά ότι εκείνο έχει και αρκετά καρότα από πάνω και είναι σκεπασμένο...είσαι σίγουρος ότι δεν το σκεπάσατε με αλουμινόχαρτο?περίεργο μου φαίνεται να ψήνεται επί τόση ώρα και να γίνεται έτσι λουκουμαδίστικα μαλακό!
μου έβαλες ιδέες τώρα...
να το κάνω Κ.Δευτέρα και να το βγάλω μαζί με τις λαγάνες και τους ταραμάδες,να φρικάρω κάτι καλεσμένους που περιμένω και είναι πολύ της εκκλησίας??
{ _fantom_ @ 09/02/2010, 20:15:28 }
τώρα που το λες... χμ... αν ρίχναμε από πάνω και λίγα τυριά θα έμοιαζε με κρεατόπιτσα
κι όταν έγραφα την περιγραφή της εκτέλεσης σκεφτόμουν ότι όποιος το διάβαζε θα νόμιζε ότι πρόκειται για τηγανιά "τζένγκα"
πάντως με το σταδιακό στριφογύρισμα κατά το ψήσιμο και την συρικνοειδή επίπτωση της θερμοκρασίας στα παρελκόμενα, φαίνεται και στο βίντεο ότι τα λοιπά στοιχεία τελικώς περιτρυγυρίζουν διακριτικά τους χοιρινούς πρωταταγωνιστές
{ ROSEBUD @ 10/02/2010, 23:55:30 }
α έτσι πες!ότι ήταν μεγαλούτσικα τα κομμάτια και όχι μπουκίτσες...γι'αυτό και θυμήθηκα το σταμνάκι!
το ότι έγινε τόσο μαλακό έχει μάλλον την εξήγησή του στο ότι
1) σκεπάστηκε με ντομάτες
2) όπως πρόσεξα στο κουμπί,ψήθηκε με φούρνο πάνω-κάτω και όχι με αέρα και
3) βάλατε ΠΟΛΥ λάδι!(πάλι καλά που δε βάλατε βούτυρο)
Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα