τι είναι το stream?

{ _fantom_ @ 03/04/2010, 23:22:30 }

(δεν λέμε γενικώς, λέμε για το δικό μας)το stream έγινε η αρχική μας σελίδα. ουσιαστικά πρόκειται για ένα θέμα στο φόρουμ το οποίο σκέφτομαι να αλλάζει μηνιαία.σε αυτό προτείνω να ενσωματοθούν θέματα όπως:


  • γράφω ότι μου κατέβει

  • καλημέρα/καληνύχτα

  • πιο τραγούδι ακούς


γενικά θα μπορούσαμε να πούμε ότι το κόνσεπτ είναι:

  • τι κάνεις τώρα;

  • πες μας κάτι


δεν είναι τόσο για συζήτηση δηλαδή, αλλά ένα "φλας" από τον καθένα μας.θα πω μερικά παραδείγματα...

  • προχθές έβλεπα μια ωραία ταινία και αν υπήρχε το stream θα μπορούσα να μπω επί τόπου και να πω "δείτε αν θέλετε στο κανάλι χ την ταινία y"

  • ή π.χ. την ώρα που διαβάζεις κάτι ενδιαφέρον στην γύρα, μπορείς να δώσεις απλά ένα λινκ να το δούμε κι εμείς (αν βέβαια αυτό πιστεύεις ότι σηκώνει συζήτηση μπορείς να ανοίξεις ως συνήθως ξεχωριστό θέμα στο φόρουμ για να το συζητήσουμε)


γενικά, ας πούμε, είναι κάτι που θα θέλαμε να δει η παρέα (γι' αυτό υπάρχει και σε πρώτο πλάνο στην αρχική σελίδα), αλλά (εκ πρώτης όψεως, τουλάχιστον ) δεν είναι και κάτι που χρειάζεται συζήτηση.

αν είναι κάτι που τελικά σηκώνει συζήτηση, τοτε μπορούμε να το μεταφέρουμε σε δικό του ξεχωριστό θέμα σε κάποια σχετική με αυτό ενότητα στο φόρουμ


{ _fantom_ @ 03/04/2010, 23:33:27 }

α! όπως φαίνεται στο stream τα μηνύματα εμφανίζονται ανάποδα (δηλαδή πάνω τα τελευταία). στο φόρουμ μπορείτε να το βρείτε με την γνωστή σειρά, απλά λόγω της ιδιαιτερότητας του σκέφτηκα ότι πιο πρακτικό να εμφανίζεται έτσι στην αρχική σελίδα.επίσης, στην πλευρική στήλη του stream, μπορείτε να δείτε με μια ματιά και όλα τα νέα θέματα/μηνύματα στο φόρουμ και το blog.


{ mwrouli @ 04/04/2010, 02:52:30 }

ουφ αγχώθηκα!


λες ότι είναι θέμα στο φόρουμ,δηλ.σαν υποενότητα του φόρουμ,αλλά έτσι όπως το περιγράφεις είναι σαν να έχουμε


1)μπλογκ


2)φόρουμ


3)stream?


ή κάπου σε έχασα?


{ anna @ 04/04/2010, 09:20:44 }

Χμ...να πω κι εγώ εδώ την απορία μου...η προεπισκόπηση στα θέματα υπάρχει ή εγώ την έχασα από κεκτημένη ταχύτητα και αγχωτική έξαψη που ξαναγράφω στο φόρουμ?


{ _fantom_ @ 04/04/2010, 11:43:44 }

(δεν υπάρχει προεπισκόπηση, μπαμ και κάτω)ναι, σκέψου το stream σαν κάτι ανεξάρτητο από τα θέματα του φόρουμ. στην αρχή σκεφτόμουν να το αναπτύξω σαν κάτι ξεχωριστό, αλλά μετά σκέφτηκα να το συνδυάσω με το φόρουμ.

απλά π.χ. τον επόμενο μήνα που θα ανοίξει το στριμ μαίου, θα μπορείς να βρεις και να ανατρέξεις στο στριμ απριλίου, μέσω του φόρουμξέρω είναι λίγο παράξενο το σκεπτικό, αλλά πιστεύω να το συνηθίσουμε


{ _fantom_ @ 06/04/2010, 21:55:16 }

επαναφέρω το θέμα γιατί φαίνεται να τους έχει μπερδέψει σχεδόν όλους (ντάξει, είναι όντως λίγο παράξενο)γενικά στο stream, είναι καλύτερα να μπαίνετε από το επάνω μενού, η κανονική του ροή είναι πρώτα/πάνω το πιο πρόσφατοίσως αυτό που σας μπερδεύει είναι ότι φαίνεται και στις "νεότερες απαντήσεις", και από εκεί το βλέπετε μέσα στο φόρουμ, με την συνηθισμένη κατεύθυνση, δηλαδή το νεότερο... τελευταίο κάτω.θα βόλευε ίσως να μην το βλέπετε στις νεότερες απαντήσεις; απλά εκεί σας υπενθυμίζει ότι κάποιος έγραψε κάτι νέο στο stream = αρχική σελίδα, που ίσως θέλετε να δείτε.γράψτε μου εδώ τυχόν απορίες να το ξεδιαλύνουμε... το βουστροφηδόν


{ mwrouli @ 07/04/2010, 15:57:23 }

ε τι απορίες,περιμένουμε να το δούμε τελειωμένο για να μας λυθούν.Αλλιώς θα σημαίνει ή ότι εμείς είμαστε τελείως ζαβάδια ή εσύ δεν έχεις μεταδοτικότητα ως δάσκαλος!

η καλύτερη ανανέωση πάντως ήταν η επιστροφή της σουμπ!που την κρατούσατε για πασχαλιάτικη έκπληξη!


{ anna @ 07/04/2010, 20:29:27 }

Ναι, σαν το αυγό-έκπληξη μάλλον, ένα πράμα

Εντωμεταξύ καλή η μεταδοτικότητα, αλλά ας μας πουν οι ειδήμονες...ο εκπαιδευτικός δε θα πρέπει να διαθέτει και υπομονή? Εεεε?


Υπάρχουν 8 μηνύματα σε αυτό το θέμα