Γιαουρτογλυκό ψυγείου χωρίς ζάχαρη!

{ charm_quark @ 28/05/2010, 15:58:18 }

έψαχνα να φτιάξω ένα είδος γλυκίσματος χωρίς ζάχαρη για να έχω την ικανοποιήση ότι έφαγα γλυκό, αλλα και να μην κινδυνεύω να χαλάσω όλη την προσπάθεια τόσων μηνών.

Διάβασα πολλές συνταγές για τα γιαουρτογλυκά, όλες είχαν ζαχαρούχο γάλα, σαντιγι κτλ κτλ. Ετσι αυτοσχεδίασα βγάζοντας έκτός συνταγής τα παραπάνω.

Σήμερα "έτρεξε" το πρώτο δοκιμαστικό και το αποτέλεσμα ήταν με το παραπάνω ικανοποιητικό. Βέβαια ή όλη έμπνευση ήρθε απο τη διαδρομή που κάνω για να πάω στο σχολείο, καθώς σε όλο το δρόμο πωλούνται φράουλες... και μάλιστα αρωματικότατες, τεράστιες, ζουμερές!!!

Ετσι χθες πήρα 4 κεσεδάκια, απο τα οποία τα 2 ξεκίνησαν να γίνουν γλυκό του κουταλιού φράουλας το οποίο θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ και τα άλλα 2 καταψύχθηκαν για να γίνουν κατα το φθινόπωρο μαρμελάδα. Βέβαια είναι τέτοια η λατρεία μου και του strange για τη φράουλα που προβλέπω να πάρω και άλλα να φτιαξω λικερ φράουλας. Τέλος πάντων....



Για 4 ατομικά γιαουρτογλυκάκια θα χρειαστείτε:


  • 2 κεσεδάκια ατομικά γιαούρτι (εμένα μ'αρέσει το natural, που είναι σαν κρέμα)

  • 1 πακέτο μπισκότα πτι-μπερ ολικής άλεσης (φαντάζομαι μπορούν να αντικατασταθούν με corn flakes ή digestive).

  • Σιρόπι φράουλας (έτοιμο ή το σιρόπι του γλυκού)

  • Γλυκό κουταλιού φράουλας.




Σε ένα ποτήρι παγωτού ή τέλος πάντων σε αυτά τα κολωνάτα, ρίχνετε σιρόπι φράουλας στα πλάγια για να γίνει εφετζίδικο.

Τοποθετείτε 2-3 κουταλιές γιαούρτι και μετά μία δόση ίσοπαχής με το γιαούρτι σπασμένο μπισκότο. Ακολουθεί άλλη μία στρώση γιαουρτιού και στην κορυφή 1-2 φράουλες απο το γλυκό σας μαζί με 1 κουταλιά σιρόπι.

Δεν το συζητάω... είναι καταπληκτικά δροσερό, ελαφρύ, φρουτένιο και προφανώς με λίγες θερμίδες.



Για όσους δεν φοβούνται τις θερμίδες μπορούν να κάνουν και την εξής παραλλαγή που φαντάζομαι.



1 κεσεδάκι γιαούρτι + 1 δόση ζελέ (προτιμώ ανανά) + 1 κουτάκι ζαχαρούχο γάλα

Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το ζαχαρούχο γάλα μέχρι να γίνει ομογενές μίγμα.

Διαλύουμε το ζελέ στη μισή ποσότητα ζεστού νερού που αναγράφεται στις οδηγίες.

Ανακατέυουμε τα δύο μίγματα και αφήνουμε στο ψυγείο μέχρι να σταθούν λίγο.

Μετα "στήνουμε" το ποτήρι σύμφωνα με τις παραπάνω οδηγίες.

Εξαιτίας του ζαχαρούχου θα είναι πιο γλυκό και εξαιτίας του ζελέ θα "στέκεται" καλύτερα.



Φωτο το βραδάκι, γιατι το γλυκό φράουλας δεν είναι έτοιμο ακόμα. Εμείς το δοκιμάσαμε "κλέβοντας" από την κατσαρόλα 3 φράουλες.


{ _fantom_ @ 28/05/2010, 17:57:35 }

καιρό είχαμε να δούμε νέα συνταγή, τώρα με τη δίαιτα, θα το δοκιμάσω κι εγώ... βέβαια, το "χωρίς ζάχαρη" είναι λίγο σχετικό... απ' ότι βλέπω στα υλικά μπορεί να μην βάζουμε βάζουμε την ζάχαρη εμείς, αλλά τα σιρόπια και τα γλυκά του κουταλιού θα την έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό τους


{ charm_quark @ 28/05/2010, 17:59:57 }

είναι σα να τρως μία με δύο κουταλιές γλυκό του κουταλιου, δηλαδή ιδιαιτέρως αθώο σε σχέση με γλυκά που είναι τίγκα στο βούτυρο και τη ζάχαρη.



{ charm_quark @ 28/05/2010, 18:05:01 }

παρατηρώ το χρώμα του γλυκού... βγαίνει άψογο!!! (πέρα από τη γεύση)

Οταν με το καλό το ολοκληρώσω (αν δεν το έχουμε ήδη τσακίσει πριν μπει στα βαζάκια) θα σας πω και τη συνταγή.



Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα