{ charm_quark @ 28/05/2010, 15:58:18 }
έψαχνα να φτιάξω ένα είδος γλυκίσματος χωρίς ζάχαρη για να έχω την ικανοποιήση ότι έφαγα γλυκό, αλλα και να μην κινδυνεύω να χαλάσω όλη την προσπάθεια τόσων μηνών.
Διάβασα πολλές συνταγές για τα γιαουρτογλυκά, όλες είχαν ζαχαρούχο γάλα, σαντιγι κτλ κτλ. Ετσι αυτοσχεδίασα βγάζοντας έκτός συνταγής τα παραπάνω.
Σήμερα "έτρεξε" το πρώτο δοκιμαστικό και το αποτέλεσμα ήταν με το παραπάνω ικανοποιητικό. Βέβαια ή όλη έμπνευση ήρθε απο τη διαδρομή που κάνω για να πάω στο σχολείο, καθώς σε όλο το δρόμο πωλούνται φράουλες... και μάλιστα αρωματικότατες, τεράστιες, ζουμερές!!!
Ετσι χθες πήρα 4 κεσεδάκια, απο τα οποία τα 2 ξεκίνησαν να γίνουν γλυκό του κουταλιού φράουλας το οποίο θα ολοκληρωθεί σήμερα το βράδυ και τα άλλα 2 καταψύχθηκαν για να γίνουν κατα το φθινόπωρο μαρμελάδα. Βέβαια είναι τέτοια η λατρεία μου και του strange για τη φράουλα που προβλέπω να πάρω και άλλα να φτιαξω λικερ φράουλας. Τέλος πάντων....
Για 4 ατομικά γιαουρτογλυκάκια θα χρειαστείτε:
{ _fantom_ @ 28/05/2010, 17:57:35 }
καιρό είχαμε να δούμε νέα συνταγή, τώρα με τη δίαιτα, θα το δοκιμάσω κι εγώ... βέβαια, το "χωρίς ζάχαρη" είναι λίγο σχετικό... απ' ότι βλέπω στα υλικά μπορεί να μην βάζουμε βάζουμε την ζάχαρη εμείς, αλλά τα σιρόπια και τα γλυκά του κουταλιού θα την έχουν στον στάνταρ εξοπλισμό τους
{ charm_quark @ 28/05/2010, 17:59:57 }
είναι σα να τρως μία με δύο κουταλιές γλυκό του κουταλιου, δηλαδή ιδιαιτέρως αθώο σε σχέση με γλυκά που είναι τίγκα στο βούτυρο και τη ζάχαρη.
{ charm_quark @ 28/05/2010, 18:05:01 }
παρατηρώ το χρώμα του γλυκού... βγαίνει άψογο!!! (πέρα από τη γεύση)
Οταν με το καλό το ολοκληρώσω (αν δεν το έχουμε ήδη τσακίσει πριν μπει στα βαζάκια) θα σας πω και τη συνταγή.
Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα