Γλυκό κουταλιού Φράουλα

{ charm_quark @ 31/05/2010, 12:15:10 }

Βγήκε καταπληκτικό!



Υλικά για 3 περίππου βαζάκια (αυτά απο τις μαρμελάδες τις αγοραστές)

2 κεσεδάκια φράουλες (1 κιλό)

600 γρ. ζάχαρη

χυμό απο μισό λεμόνι.



Καθαρίζουμε από τα κοτσάνια τις φράουλες και πλένουμε σχολαστικά. Στεγνώνουμε καλά (τις έβαλα να στραγγίσουν πάνω σε απορροφητικό χαρτί για κανα μισάωρο).

Σε μία κατσαρόλα βάζουμε (εντός εκτός και )εναλλαξ μία στρώση φράουλες και μία στρώση ζάχαρης. κλείνουμε το καπάκι (για να μη μπουν ζουζούνια) και αφήνουμε για περίππου 10-12 ώρες ώστε να βγάλει η φράουλα τα ζουμιά της.

Μετά βράζουμε για 3-4 λεπτά ΤΟ ΠΟΛΥ και ταυτόχρονα ξαφρίζουμε.

Κατεβάζουμε από το μάτι και αφήνουμε αλλες 12 ώρες.

Μετά βγάζουμε τις φράουλες  σε ένα μπολάκι και βράζουμε ΜΟΝΟ το σιρόπι για κανα δεκάλεπτο ακόμα μέχρι να δέσει.

Για να ξέρουμε ότι έχει δέσει έχουμε ένα πιατάκι από την κατάψυξη. Ρίχνουμε μία σταγόνα από το σιρόπι πάνω του και γέρνουμε το πιατάκι. Αν η σταγόνα ΔΕΝ ΤΡΕΞΕΙ το σιρόπι έχει δέσει.

Αφου δέσουμε το σιρόπι ξαναβάζουμε τις φράουλες μέσα και ρίχνουμε και το χυμό από το λεμόνι. Ξαφρίζουμε ξανά.

Δεν βράζουμε πολύ γιατι το γλυκό θα αρχίσει και θα παίρνει ένα μάυρο χρωματάκι και θα χαλάσει όλη την προσπάθεια.

Όσο είναι ζεστό τοποθετούμε μέσα σε αποστειρωμένα βαζάκια.



Είναι καταπληκτικό σας λέω. Προτείνω να το δοκιμάσετε ανεπιφύλακτα!

Ξεκινήστε βράδυ (ώστε τη νύχτα να βγάλουν τα ζουμιά τους) συνεχίστε με το πρώτο βράσιμο πρωί και το βράδυ τελειώστε το γλυκό σας.

Επανέρχομαι με φωτογραφία....


{ charm_quark @ 31/05/2010, 12:24:48 }



{ ROSEBUD @ 31/05/2010, 16:10:38 }

ουάου!!



το πρώτο 12ωρο που μένουν στην κατσαρόλα πριν βράσουν,δεν μπαίνουν στο ψυγείο?

γιατί ξέρω ότι οι φράουλες αφού πλυθούν χαλάνε πολύ γρήγορα...

όλα τα φρούτα δηλ.απλά οι φράουλες είναι υπερευαίσθητες


{ charm_quark @ 31/05/2010, 16:24:12 }

χμ.... δεν τα έβαλα ψυγείο... αλλα δεν μου έπαθαν τίποτα. (και πάλι καλά... γιατί δεν το σκέφτηκα να σου πω την αλήθεια!!!)

Μάλιστα ο strange χθες έφαγε μισό βαζάκι (ούτε μία βδομάδα δεν θα μου κρατήσουν!!!)

και δεν έπαθε τίποτα.αχχαχαχαχα

Αν θέλεις βάλτα ψυγείο. Δε νομίζω ότι χαλάει τη συνταγή!

Ισως επειδή το έφτιαξα 4 ώρες αφού τις μάζεψαν από το χωράφι.

Επιπλέον η ζάχαρη λειτουργεί ως συντηρητικό. Μπορεί να τη γλίτωσα και γι'αυτό!


{ Yerejan @ 31/05/2010, 23:48:03 }

έφαγα πρόσφατα στην ξαδέρφη μου που το είχε φτιάξει ο άντρας της και έπαθα πλάκα. από ότι μου είπε το έκανε με παρόμοιο τρόπο όπως εσύ και το αποτέλεσμα είναι κόλαση μπράβο!!!


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα