{ anna @ 07/11/2010, 19:14:51 }
Υλικά:
{ _fantom_ @ 08/11/2010, 11:11:41 }
υπάρχει και το video της συνταγής για τα μπισκότα με σοκολάτα
{ Doureios-Ipnos @ 12/11/2010, 09:48:48 }
ααα, καιρο εψαχνα κατι τετοιο...
πηρα χθες τη μεγαλη αποφαση να τα φτιαξω αλλα δεν ειχε αλευρι που φουσκωνει μονο του..
κ ειπα να βαλω για ολες τις χρησεις με φουσκωτικο αλλα δεν ηξερα αναλογια...
ξερει κανεις?
{ charm_quark @ 12/11/2010, 11:59:52 }
Το φαριναπ αλεύρι, αυτό δηλαδή που φουσκώνει μόνο του, είναι ουσιαστικά το απλό μαλακό αλεύρι με baking powder γι'αυτό το λένε φαριναπ (φαρινα.... up)
Η αναλογία νομίζω είναι για κάθε φλυτζάνι αλευρι : 1 κτγ (κουταλάκι του γλυκού) μπεικιν και μισό κτλ αλάτι.
{ charm_quark @ 12/11/2010, 12:00:43 }
βλέποντας τη συνταγή της Αννας.... για 2 κούπες αλεύρι θα χρειαστείς 1 φακελάκι μπεικιν και μία κτγ αλάτι.
{ Doureios-Ipnos @ 12/11/2010, 15:16:29 }
κ μολις εμπαινα για να πω οτι μολις το εβαλα στο φουρνο.
αυτο με το αλατι δεν το ξερα κ δεν εβαλα.. θα δειξει...
κατα τ αλλα.... οπως παντα... δε μου βγηκε η αναλογια..κολλαγε η ζυμη στα χερια, εβαλα παραπανω αλευρι, στην πορεια ξανακολλαγε, πειματιστηκα με μια κουταλια βρωμη μετα με μια ακομη αλευρι....
θα δειξει:)
α, εβαλα κ λιγο κανελλα κ λιγο μοσχοκαρυδο :)
{ Doureios-Ipnos @ 12/11/2010, 15:24:27 }
θα καταλαβατε πιστευω οτι ομιχα οτι η τσαρμ ποσταρε τωρα... ο,τι να ναι :D
α, κ επειδη δεν ειχα σταγονες κουβερτουρας κ αμα αφηνα να παρω δεν θα τα εφτιαχνα ποτες, εβαλα μια σοκολατα που ειχα στο μπλενερ κ εγινε μια χαρα..... κατι μεταξυ σταγονας κ κακαου!!!!
{ Doureios-Ipnos @ 12/11/2010, 15:41:13 }
καλα απο μυρωδια.... δεν το συζητω!!!
μου χουν σπασει τη μυτη!!!
μολις τα εβγαλα κ ουσιαστικα εχω μια μπισκοτοτοπιτα :P
για γευση θα σας πω αργοτερα ;)
{ Doureios-Ipnos @ 15/11/2010, 19:22:20 }
τσαρμιτα!!!!
μη σε πιασω στα χερια μου!!!
μονο αυτο εχω να οσυ πω!!!
που λετε... τα κουλουρακια προχθεςεγιναν θεϊκα παρα τους αυτοσχεδιασμους!!!
ξετρελαθηκαν απαντες!!
κ σηκωνομαι κ εγω σημερα κ λεω ας κανω μια δοση να στειλω στην ανηψια που δεν ηρθε λογω φροντ...
κ λεω, ας βαλω κ το αλατι να γινουν καλυτερα...
ε καλα...
αυτα δεν ηταν μπισκοτα... ηταν αλμυρα κριτσινια..μην πω πατατακια!!!
ααααα!!!!
κ μετα ξανακανα κ εστειλα!!
τα συμπερασματα ειναι
1)ΔΕΝ θελει τοσο αλατι σε καμια περιπτωση
2)γινονται ευκολα κ γρηγορα!!
{ tonight @ 22/11/2010, 17:24:26 }
Κι εγώ μετά τις υποδείξεις της αποπάνω, έχω πάθει μια εμμονή με τα κουάκερ εδώ και κανά 2μηνο. Με το τσουβάλι το παίρνω από το σούπερ μάρκετ καθε βδομάδα. Οπότε θα τα δοκιμάσουμε τα "βρώμικα" μπισκοτάκια, κι εμείς, σίγουρα!!
Anna, καλό μου κορίτσι, είσαι καλά; Πόσο καιρό έχω να σε διαβάσω!!
{ anna @ 28/11/2010, 17:43:31 }
Εμ, αυτά συμβαίνουν όταν δε μπορει η Πολυ-άννα να έχει άμεση επαφή με την εξέλιξη που έχουν τα δρώμενα στις κουζίνες σας μετά τις συνταγο-προτάσεις της
Δούρεια εύγε, δις και τρις και τετράκιςΧμ...ομολογουμένως, ξέχασα να πω ότι παρά και τις δικές μου φιλότιμες προσπάθειες, τα μπισκότα απλώνονται επικίνδυνα...οπότε ή χρησιμοποιείτε λαμαρίνα ή φτιάχνετε μπισκοτόπιτα
Τσαρμ, δεν ήξερα ότι χρειάζεται και αλάτι μαζί με το baking powder
Τουνάητ είναι αλήθεια ότι έχω να γράψω καιρό (μου έχει λείψει πολύ και να γράφω και να σας διαβάζω κι εγώ, συνεχίζω να ελπίζω ότι κάποια στιγμή θα αλλάξει αυτό)
Και επειδή και στη δική μου περίπτωση μιλάμε μάλλον περί εμμονής με τα κουάκερ τελευταία, σύντομα θα σας εφοδιάσω και με άλλη συνταγή για μπισκοτάκια
{ anna @ 31/01/2011, 15:51:20 }
Τελικά, το "μυστικό" για να μην απλώσουν πολύ τα μπισκότα και γίνουν...μπισκοτόπιτα, είναι να τα πλάσουμε σε μπαλάκια, σε σχήμα καρυδιού, καθώς παίρνουν το τελικό σχήμα από μόνα τους.
Υπάρχουν 12 μηνύματα σε αυτό το θέμα