μοναξιά ανεπιθύμητη και επιθυμητή

Serious Humor » Ρητορικά Ερωτήματα & Προβληματισμοί


italianna

24/01/2011, 19:13:39

pedia asxeto alla gt otan niwthoume monaxia den to theloume kai otan eimaste anamesa se kosmo xafnika niwthoume tin anagki na minoume monoi??????

_fantom_

24/01/2011, 20:00:41

στην πρώτη ανάγνωση νόμισα ότι εννοείς αυτό που λέει ο ποιητής...


και μαζί...

και μόνος...

ίδιος είναι ο πόνος...
το οποίο μάλλον οδηγεί στο συμπέρασμα ότι τα αίτια του πόνου ίσως δεν είναι εξωτερικά, αλλά εσωτερικά.όμως, ξαναδιαβάζοντας το μήνυμα...

τα βρίσκω και τα δύο φυσιολογικά γιατί ο άνθρωπος (υποτίθεται) από την φύση του είναι κοινωνικό ον, αλλά βέβαια το πολύ το Κυρ-ελέησον το βαριέται κι ο παπάς.
δηλαδή στην δεύτερη περίπτωση μάλλον δεν επιζητείς την μοναξιά αλλά (για λίγο) την "ηρεμία" σου

anna

25/01/2011, 08:46:48

Ωραίο θέμα άνοιξες italianna...

Προσωπικά έχω την άποψη ότι οι περισσότεροι από όσους υποστηρίζουν ότι επιζητούν τη μοναξιά σε καθημερινό επίπεδο, δηλ. ως στάση ζωής, δεν έχουν συνειδητοποιήσει την πραγματική σημασία της έννοιας, στο σύνολό της.

Αυτό ενδεχομένως επειδή κρατούν επιλεκτικά μόνο τα "καλά" της υπόθεσης που έχουν κατά νου, π.χ ανεξαρτησία, "την ηρεμία μας", ελευθερία κινήσεων και πράξεων (π.χ μετά την εφηβεία) ή δεν έχουν βιώσει το "άλλο πρόσωπο" της μοναξιάς...

Τί γίνεται όμως όταν η "πολύ ηρεμία" καταντά βασανιστική...?

Απο'κει και πέρα, όλοι μας υπάρχουν στιγμές που χρειαζόμαστε λίγο ή περισσότερο χρόνο με τον εαυτό μας και η ανάγκη αυτή είναι όχι μόνο αδιαμφισβήτητη, αλλά συχνά παραγωγική, ενίοτε ίσως και καταλυτική.

Όσο για την ανάγκη απομόνωσης όταν βρισκόμαστε ανάμεσα σε κόσμο, κάπου είχα διαβάσει ότι "μπορεί κάποιος να νιώθει περισσότερο μόνος ανάμεσα στο πλήθος, π.χ όταν μια απουσία είναι πιο σημαντική από πολλές παρουσίες..."(ή κάπως έτσι).

Doureios-Ipnos

28/01/2011, 23:50:26

το μυστικο ειναι να ειμαστε με ατομα που στο δεδομενο χρονο καλυπτουν τις δεδομενες αναγκες μας.

οτιδηποτε λιγοτερο η οτιδηποτε περισσοτερο μας κουραζει, το νιωθουμε ως προβλημα !

ROSEBUD

29/01/2011, 00:20:18

πιο καλή η μοναξιά από κείνα που δε φτάνουμε...


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα