βενζινοκίνητο ή υγραεριοκίνητο;

{ Doureios-Ipnos @ 12/04/2011, 23:02:36 }

δε θυμαμαι να το εχουμε συζητησει καπου... αλλα ισως ηγκικεν η ωρα... τοσο που ηγκικεν η μπενζινα

η μετατροπη στοιχιζει περιπου 1200,00 (για το δικο μου).

η τιμη βενζινης ειναι 1,69 και κ αεριου 0,78 αυτη τη στιγμη (το πρωι δλδ :D).

δεν ξερω ποση ειναι η καταναλωση-δλδ αν παει η αντιστοιχεια ενα προς ενα (γκαζι-βενζινη) η εκει υπαρχει καποια απωλεια στο (φαινομενικο τουλαχιστον) διαφαινομενο κερδος...

προφανως η αποσβεση γινεται σε υπολογισιμο χρονο , εφοσον κανεις αρκετα χλμ... αλλα εγω θελω στανταρ 200 ευρα το μηνα σε βενζινη...

απο αποψη επιδοσεων δεν ξερω τι ισχυει, μου ειπαν οι ιδιες, ισως κ καλυτερες-αλλα οκ, αμα δεν παινεψεις το σπιτι σου...

για πειτε, το εχει ψαξει κανεις.. αξιζει τον κοπο... τι γνωριζετε?

{ _fantom_ @ 12/04/2011, 23:15:06 }

δεν ήξερα ότι γίνεται τέτοια μετατροπή

είναι νομιμοποιημένη, αλλάζεις άδεια κυκλοφορίας, περνάς ΚΤΕΟ;

και ποιος το φτιάχνει (;) από την αντιπροσωπεία ή εξωτερικός μάστορας;

σαν κόστος δεν φαίνεται πολύ μεγάλο αναλογιζόμενοι το ενδεχόμενο/υποθετικο εξοικονομούμενο κέρδος (αν όντως καίει λιγότερο λεφτά σε απόλυτα νούμερα απ'ότι με βενζίνη) αλλά... είναι ασφαλές, έχεις ακούσει να το έχουν κάνει άλλοι;

και υγραέριο που βρίσκεις;

{ Doureios-Ipnos @ 12/04/2011, 23:51:36 }

οταν γινετια η μετατροπη, περναει απο ΚΤΕΟ (το κανει ο μηχανικος που στο αλλαζει απ ο,τι πληροφορηθηκα) κ μετα  στην αρμοδια Δ/νση συγκοινωνιων σημειωνετια πανω στην αδεια οτι εχεις αδεια (σημειωνεται ο,τι πρεπει τελος παντων, ωστε να αποδεικνυεται οτι εισαι νομιμος).

με εξωτερικο μαστορα συζητησα εγω- μπορω να στον συστησω αν θες :D

υπαρχουν πρατηρια που εχουν ΚΑΙ υγραέριο (στην πολη μας εχει σιγουρα ενα).

απο μια γρηγορη ερευνα πληροφορουμαι οτι πολυς κοσμος σπευδει,αλλα νιωθω περισσοτερη ασφαλεια να κανουμε ολοι εδω μαζι μια ερευνα , προκειμενουν να απαντησθουν τα παραπανω ερωτηματα... :-)

παντως δεν ειναι χρονοβορα διαδικασια, απ ό,τι καταλαβα σε μια μερα εισαι ετοιμος (δε νομιζω να συμπεριλαμβανεται στη μερα το ΚΤΕΟ κ η Δ/νση συγκοινωνιων!!)

το κοστος οντως δε φαινεται μεγαλο, με τις προϋποθεσεις που ηδη επισημανθηκαν..

{ Doureios-Ipnos @ 12/04/2011, 23:54:26 }

α, επισης, ακομη κ αν κανεις τη μετατροπη, εξακολουθει να υπαρχει η δυνατοτητα επιλογης κινησης με βενζινη-απλα πατας ενα κουμπακι!!

(αυτο εμενα βασικα με δελεαζει, γιατι το βρισκω πολυ κουλ να ξεκινησεις μεγαλο ταξιδι κ να μη χρειαστει να σταματησεις για ανεφοδιασμο!!!! ουαου!!!)

{ charm_quark @ 13/04/2011, 10:53:42 }

To είχα ψάξει πριν κανα μήνα. Ειναι νόμιμη εφόσων γίνει απο εξουσιοδοτημένο συνεργείο και περάσει μετά ΚΤΕΟ το αυτοκίνητο.

Κάποιος γνωστός μου είπε για ένα ταξιδάκι στη Βουλγαρία γιατι εκει η μετατροπη στοιχίζει 500 euro!!! αλλα δεν ξέρω τι γίνεται με τα ΚΤΕΟ.

Η τιμή του υγραερίου επίσης ανεβαίνει (παει απο κοντα τη βενζίνη) αλλα σίγουρα είναι μισή τιμή απο αυτήν!!

Απόδοση και εγώ έχω ακούσει ότι είναι επίσης καλύτερη.

Το πρόβλημα είναι ο ανεφοδιασμός.... δεν υπάρχουν βενζινάδικα υγραερίου εδώ στα μέρη μου... Είχε ανοίξει ένας ο οποίος έκλεισε για κάποιον λόγο ανεξήγητο! (Πόλεμος απο τους αλλους βενζινοπώλες;;;)

Φαντάσου να είσαι απο αυτούς που έσκασαν τη 1500άρα για τη μετατροπή και μετα να μη βρίσκεις βενζινάδικο! Μόνο αυτό.

Μπορείτε να εξασφαλίσετε το σίγουρο ανεφοδιασμό σας σε καθημερινή βάση; Ε τότε κάντε το!

{ Doureios-Ipnos @ 13/04/2011, 13:44:22 }

σ αυτο το λινκ μπορεις να βρεις τα ..αρμοδια πρατηρια... κ εχει κ ενα στα μερη σας.. για δες το κ πες μας αν ειναι αυτο που εκλεισε.. για να ξερουμε αν ειναι εγκυρο το site..

παντως, παρατηρειται μεγαλο ρευμα απ ο,τι μαθαινω.. το θεμα ειναι αν, λογω κοστους, θα ειναι αρκετα μεγαλο ωστε να βρισκεις υγραεριο παντου...

οσο για τη βουλγαρια... δε ια το τολμουσα.. εκτος του οτι δε μπορεις να κανεις τις περαιτερω απαραιτητες διαδικασιες προκειμενου να εισαι νομιμος,αν κατι δεν παει καλα που θα απευθυνθεις? κ  νομιζω οτει πρεπει αν πας για επανελεγχο κ τα σχετικα... κ επισης, σε μια μερα θα πας βουλγαρια , αθ το φτιαξεις κ αθ φυγεις?

δε γινονται αυτα.. αλλου θα φαγωθουν παλι τα λεφτα κ θα σαι κ παρανομος..

{ charm_quark @ 14/04/2011, 10:39:00 }

Ναι αυτό είναι που έκλεισε! :-(

{ Vrisko.gr @ 10/05/2011, 11:16:24 }

Καλημέρα! Έχετε την καλοσύνη να μας πείτε ποιο είναι το πρατήριο στο οποίο αναφέρεστε και έχει κλείσει, ώστε αν υπάρχει ακόμα στη βάση μας να διορθωθεί;

Είναι για εμάς σημαντικό να έχουμε στο site μας έγκυρη πληροφορία και να μπορούμε να φαινόμαστε χρήσιμοι σε όποιον την αναζητά ανά πάσα στιγμή!

Εδώ αν θέλετε μπορείτε επίσης να βρείτε και τις τιμές των καυσίμων καθημερινά:

https://www.vrisko.gr/times-kafsimon-venzinadika

Υπάρχουν 8 μηνύματα σε αυτό το θέμα