{ _fantom_ @ 18/04/2011, 23:26:54 }
Μια συνταγή για χαλβά σιμιγδαλένιο που κάναμε πριν λίγο, υπό την επίβλεψη της γιαγιάς
Υλικά:
{ _fantom_ @ 19/04/2011, 10:56:45 }
έτοιμο και το video: Χαλβάς με σιμιγδάλι
{ charm_quark @ 21/03/2012, 00:29:27 }
Light διασκευή για τους διαιτούντες (την έφτιαξα last week και είναι κατα πολύ καλύτερη απο την κλασσική εκδοχή):
Καθόλου λάδι, αλλα ΑΠΑΡΑΙΤΗΤΑ καλό αντικολητικό τηγάνι/σκεύος. Καβουρδίζουμε εκεί το σιμιγδάλι. Δεν χρειάζεται λάδι. Συνεχές ανακάτεμα μονο.
Στο σιρόπι. 2 ποτήρια ζάχαρη (όχι 3) αλλα το ένα ποτήρι νερό αντικαθίσταται με 1 ποτήρι πορτοκαλάδα (απο φρεσκοστιμένο χυμό) +φλύδα απο 2 πορτοκάλια + φλύδα απο 2 λεμόνια +3 μπαστουνάκια κανέλα. Θα μοσχομυρίσει το σπίτι όσο το βράζετε να μου έχετε εμπιστοσύνη.
Η ανάμιξη είναι η ίδια ακριβώς. Πρόσθεσα και ένα πακετάκι σταφίδες. Μούρλια βγήκε και με 0 λιπάρα.
Αν και με λιγότερη ζάχαρη είναι αρκετά γλυκός, καθώς τα σάκχαρα απο το πορτοκάλι καραμελωνουν κατα τον βρασμό και έτσι δεν φαίνεται καμμία διαφορά. (δοκιμάστε το σας λέω..... )
{ Doureios-Ipnos @ 21/03/2012, 23:31:06 }
χμ... ενδιαφερουσα παραλλαγη..
θα το δοκιμασω, καποια στιγμη :)
Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα