Μαγειρίτσα με κατσικίσια συκωταριά

{ anna @ 22/04/2011, 18:18:53 }

Υλικά:


  • 1 συκωταριά από κατσίκι (ή 500 γραμ. συκώτι μοσχαρίσιο κλπ)

  • περίπου 1 φλυτζάνι λάδι (να καλύπτει τον πάτο της κατσαρόλας)

  • 2 λεμόνια

  • αλάτι, πιπέρι, δεντρολίβανο

  • 3 σκελίδες σκόρδο


Εκτέλεση:

Πλένουμε καλά το κρέας και τσιγαρίζουμε τα συκωτάκια (ψιλοκομμένα) σε μέτρια φωτιά, εως ότου να έχουν σχεδόν ψηθεί.

Στη συνέχεια ρίχνουμε ψιλοκομμένο το σκόρδο, αλάτι, πιπέρι και δεντρολίβανο και ανακατεύουμε. Προσθέτουμε 2 φλυτζάνια νερό και αφήνουμε να πάρει μια βράση (για περίπου 10 λεπτά). Τέλος, σβήνουμε με χυμό λεμονιού και αφού περάσει ακόμη ένα δεκάλεπτο...κάνουμε επιδρομή


{ _fantom_ @ 22/04/2011, 18:25:05 }

ενδιαφέρουσα συνταγή και εύκολη φαίνεται μπορούμε ενδεχομένως να την κάνουμε και ας μην είναι Πάσχα;


{ anna @ 22/04/2011, 18:29:29 }

Εννοείται


{ anna @ 23/04/2011, 17:44:47 }

Ξέχασα να σημειώσω ότι στην παραπάνω συνταγή μπορούμε να προσθέσουμε και 1-2 φύλλα δάφνης.


{ ROSEBUD @ 23/04/2011, 21:49:01 }

θανκς!τη φτιάχνω!πειράζει που δεν έχω δεντρολίβανο?λες να μυρίζει πολύ συκωτίλα?


Υπάρχουν 5 μηνύματα σε αυτό το θέμα