Γαλακτομπούρεκο

{ anna @ 20/10/2004, 15:19:00 }

Υλικά:


  • 12 φύλλα σφολιάτας

  • 1 φλιτζάνι βούτυρο

  • 1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

  • 4 ποτήρια γάλα

  • 1 ποτήρι σιμιγδάλι ψιλό

  • 6 αυγά χτυπημένα

  • αρωματική βανίλια


Για το σιρόπι:

  • 4 ποτήρια ζάχαρη

  • 2 ποτήρια νερό

  • χυμό από 1/2 λεμόνι

  • τριμμένη φλούδα λεμονιού

  • αρωματική βανίλια


Εκτέλεση:



Βάζουμε σε μια κατσαρόλα το γάλα με τη ζάχαρη και μόλις ζεσταθούν, ρίχνουμε αργά το σιμιγδάλι, ανακατεύοντας συνέχεια. Πριν να πήξει τελείως, κατεβάζουμε το μείγμα από τη φωτιά, αφήνουμε να περάσουν μερικά λεπτά και προσθέτουμε σιγά-σιγά τα αυγά και τη βανίλια.



Σε ένα παραλληλόγραμμο ταψί, στρώνουμε 6 φύλλα σφολιάτας, αλείφοντας το καθένα με βούτυρο που προηγουμένως έχουμε λιώσει. Στη συνέχεια ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα 6 φύλλα σφολιάτας που έχουμε βουτυρώσει. Χαράζουμε προσεκτικά το τελευταίο φύλλο σφολιάτας, έτσι ώστε να σχηματιστούν οι λωρίδες που αργότερα θα χρησιμεύσουν για να κόψουμε το γλυκό.



Ψήνουμε στο φούρνο για περίπου 30 λεπτά και ωστόσο ετοιμάζουμε το σιρόπι, με τα 4 ποτήρια ζάχαρη και νερό: βράζουμε για 10 λεπτά, προσθέτοντας τη φλούδα και το χυμό λεμονιού, με τη βανίλια. Περιχύνουμε το γλυκό με το σιρόπι και όταν κρυώσει, το κόβουμε σε κομμάτια.


{ h-eps! @ 21/10/2004, 10:26:44 }

άννα παιδάκι μου γλυκό σα σοκολάτα, γιατί δε γράφεις ελληνικά;

σε παρακαλώ! θέλω να σε διαβάζω και άι καντ!



κάντο!

μην πεις καν νοτ

ντού ιτ


{ h-eps! @ 21/10/2004, 10:27:49 }

όμως βλεπω ότι στο ιτάλια, μήπως δεν μπορείς; σόρυ...


Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα