Πανακότα (ιταλική pannacotta)

{ anna @ 12/11/2004, 14:54:44 }

Υλικά:


  • 250 γρ φρέσκο γάλα,

  • 200 γρ. Κρέμα γάλακτος

  • 100 γρ ζάχαρη,

  • φύλλα ζελατίνας (που αφήνουμε να μαλακώσουν για 3 λεπτά σε κρύο νερό)


Εκτέλεση:



Βράζουμε το γάλα με τη ζάχαρη, προσθέτουμε τη ζελατίνα και αφήνουμε το μείγμα να κρυώσει εκτός ψυγείου για 20 λεπτά περίπου.



Μόλις κρυώσει, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύουμε καλά και μοιράζουμε το μείγμα σε φορμάκια.



Τα βάζουμε στο ψυγείο και αφήνουμε να παγώσουν.



Τα αναποδογυρίζουμε σε πιατάκια και σερβίρουμε με σιρόπι σοκολάτα ή φράουλα.



Σημείωση: Για μεγαλύτερη ευκολία στο αναποδογύρισμα, σε ένα κατσαρολάκι βράζουμε λίγο νερό και βουτάμε ένα-ένα τα φορμάκια για μερικά δευτερόλεπτα.


{ _fantom_ @ 13/11/2004, 03:08:26 }

Panacotta? Τί όνομα είναι αυτό;


Χμ... να το μεταφράσω κάπως ή είναι έτσι το ονομά του;


Μάλλον ξένο είναι ε; Λίγο άγλυκο το βλέπω  χάθηκε ο κόσμος να βάζαμε και λίγη σοκολάτα... έστω λίγη τρούφα! Θα ταιριάζει λογικά!


{ anna @ 15/11/2004, 15:31:11 }

Panna=κρέμα γάλακτος και cotta=μαγειρεμένη (βρασμένη, ας πούμε) στα ιταλικά. Είναι ιταλικό γλυκό, έτσι είναι το όνομα του όμως, εμ!

Μοιάζει με κρέμα καραμελέ και μάλιστα συνοδεύεται και με σιρόπι καραμέλα καμιά φορά, ξέχασα να το σημειώσω στη συνταγή. Τώρα, αν δεν μας αρέσει το σιρόπι φράουλα, ούτε το σιρόπι καραμέλα και θέλουμε κάτι ακόμα πιο "γλυκό" κι από το σιρόπι σοκολάτα, ε, τότε... άντε, ας λιώσουμε μια κουβερτούρα, που είναι "σοκολατένια" σοκολάτα, να γίνει ακόμη πιο σοκολατένιο το αποτέλεσμα! Δεν ξέρω βέβαια τι θα έχουν να πουν οι ζαχαροπλάστες γι' αυτό, αλλά οι σοκολατο...λάτρεις θα ευχαριστηθούν, υποθέτω


{ _fantom_ @ 28/03/2014, 15:26:49 }

έφτασε και το βίντεο...




Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα