Ρολάκια κανέλας

{ DiMi@Lund @ 23/11/2004, 00:46:42 }

Τωρα πάω για ύπνο αύριο η συνταγή!


{ DiMi@Lund @ 23/11/2004, 22:05:58 }

Άργησα λίγο αλλά τα κατάφερα. Ετσι είναι παιδιά όταν φεύγεις από τη σιγουριά της μάνας πρέπει να μάθεις να κάνεις κάποια πράγματα! Ετοιμαστειτε να πουλήσετε μούρη ότι ξέρετε να φτιάχνετε παραδοσιακά Σουηδικά γλυκάκια!Πρώτα από όλα πρέπει να φτιάξετε τη ζύμη (ΝΑΙ ΜΟΝΟΙ ΣΑΣ):


Χρειάζεστε
150 γρ. βούτυρο,
2 κούπες γάλα,
50 γραμ μαγιά, 1 κουταλάκι αλάτι,
μιση κούπα ζάχαρη,
2 κουταλάκια τριμμένο κάρδαμο και
6 κούπες αλεύρι.Λιώνουμε το βούτυρο σε ένα κατσαρολάκι ώσπου να γίνει υγρό και ζεσταίνουμε το γάλα ώσπου να πιάσει θερμοκρασία δακτύλου (απο κει και πέρα καίγεσαι). Ρίχνουμε τη μαγιά σε ένα μπολ και ανακατεύουμε με λίγο από το λιωμένο βούτυρο, αλάτι,ζάχαρη,κάρδαμο και αλεύρι. Κρατήστε λίγο αλεύρι για το ζύμωμα! Δουλέψτε το μίγμα ώσπου να γίνει ζύμη και να μην κολλάει! Αφήστε τη ζύμη σκεπασμένη με ύφασμα για 30 λεπτά!

Χρειάζεται μία μεγάλη επιφάνεια πχ.τραπέζι για να συνεχίσετε. Το αλεύρι που κρατήσατε το χρησιμοποιείτε έτι ώστε να μην κολλάει η ζύμη στην επιφάνεια.


Κόβουμε τη ζύμη σε 2 κομμάτια. Την ανοίγουμε και αλέιφουμε με βούτυρο.Πασπαλίζουμε με ζάχαρη και κανέλλα.


Τυλίγουμε σε σχήμα ρολού και κόβουμε σε κομμάτια.Πανω σε ταψί για 30 λεπτά. Τα αλείφουμε με αυγό ή γάλα αν δεν έχουμε και ριχνουμε πάνω τους ζάχαρη ή καρύδα ότι αλλο αγαπά η ψυχή μας. Στο 5-8 λεπτά στους 250 βαθμούς!


Καλή όρεξη!


Υπάρχουν 2 μηνύματα σε αυτό το θέμα