Βία στα γήπεδα

Serious Humor » Ρητορικά Ερωτήματα & Προβληματισμοί


_fantom_

07/12/2004, 01:57:40

Ανέκαθεν θυμάμαι πλάνα, στο αθλητικό μέρος των δελτίων ειδήσεων, με σκηνές βίας, βανδαλισμών κτλ... στις κερκίδες των γηπέδων. Όμως αυτό περιορίζονταν κυρίως στους αγώνες ποδοσφαίρου... άντε και του μπάσκετ.


Πρόσφατα είδα ανάλογες σκηνές και σε αγώνα υδατοσφαίρισης... γέμισε η πισίνα καρέκλες, διαφημιστικές πινακίδες... μέχρι και τον προπονητή έριξαν.


Γενικά, έχω την εντύπωση ότι η "ένταση" στους χώρους των γηπέδων αυξάνεται και εξαπλώνεται σε ολοένα και περισσότερα αθλήματα. Και δεν είναι μόνο ότι απλά φανατίζονται οι φίλαθλοι-θεατές με τον έναν ή τον άλλο τρόπο.


Αν θεωρήσουμε δεδομένο ότι ο κόσμος, πέρα από το να απολαύσει το "θέαμα" ενός αγώνα, πάει εκεί για να εκτονωθεί... διαπιστώνουμε ότι ο κόσμος συσσωρεύρει μέσα του ολοένα και περισσότερη αρνητική ενέργεια (νεύρα, θυμό, οργή).


Αν δεν υπήρχαν τα γήπεδα... πως θα μπορούσε να εκτονωθεί όλος αυτός ο κόσμος; (Μήπως έξω από την Βουλή;) Όντως το πραγματικό τους πρόβλημά είναι αν βγήκε out η μπάλα... ή μήπως αυτή είναι η αφορμή για να ξεσπάσει για όλα τα προβλήματα της καθημερινότητάς του;Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα