Τηγανιτές Πατάτες

{ anna @ 04/02/2004, 16:53:53 }

ξεφλουδίζουμε προσεκτικά τις πατάτες (χωρίς να φεύγει με τη φλούδα και η... μισή πατάτα) και τις τοποθετούμε σε ένα μπωλ με νερό. Τις κόβουμε κατά βούληση (ψιλοκομμένες, χοντροκομμένες κλπ) και προαιρετικά τις αλατίζουμε. Βάζουμε λάδι... στη φωτιά (μέσα σε τηγάνι) και πειραματικά ρίχνουμε μια πατάτα μέσα, για να διαπιστώσουμε αν το λάδι είναι έτοιμο. (Προηγουμένως έχουμε στραγγίσει απαραιτήτως τις πατάτες). Περιμένουμε να ροδοκοκκινίσουν και να τηγανιστούν από όλες τις πλευρές και αν θέλουμε, τις αφήνουμε να ξεροψηθούν. Τις βγάζουμε και τις τοποθετούμε σε πιατέλα, πάνω σε χαρτί κουζίνας, για να απορροφηθεί το περισσευούμενο λάδι. Αν θέλουμε, προσθέτουμε ρίγανη, ή κόκκινο πιπέρι.



προσοχή! Το λάδι που μένει στο τηγάνι, μετά το κλείσιμο του ματιού της κουζίνας, δεν το αφήνουμε ποτέ κάτω από τη βρύση, αν αυτή είναι ανοιχτή!!


{ h-eps! @ 13/10/2004, 10:33:27 }

αννούλα, τόσο γλυκά έχεις γράψει για τις τηγανητές πατάτες, που σε συμπάθησα παρά το απαίσιό σου αλφάβητο!

καλοφάγωτες



προσωπικά μ' αρέσουν πολύ



στο βέλγιο λένε πως τις καλύτερες τηγανητές πατάτες τις κάνουν με το βοδινό λίπος αυτό μοιάζει με βελγικό ανέκδοτο αλλά δυστυχώς δεν είναι!


{ anna @ 18/10/2004, 15:54:34 }

E,eixa proponithei stis"eleutheres voles"mexri na mathw na tis tiganizw... Apo"anekdota eurwpaikis kouzinas",tha anaferw oti stin italia trwne to fileto tou..."pwlou onou"(koinws to gaidouraki)Oso yia to"apaisio alfavito",tha  fanei periergo,alla...den prokeitai yia diki mou epilogi 


{ _fantom_ @ 21/10/2004, 00:50:59 }

Παράλειψής μου... δεν σας είπα το μυστικό για καλές τηγανιτές πατάτες! Θα το συμπληρώσω έστω και καθυστερημένα!


Μπόλικο λάδι στο τηγάνι. Όχι τσιγκουνιές (αρκεί να μην είναι ελαιόλαδο, γιατί τότε καλύτερα να πάρεις έτοιμες) Να κολυμπάει η πατάτα...


Α! και στο τέλος ρίχνουν και τρυμένο κεφαλοτύρι μερικοί... το είδα σε φαστφουντάδικο και το εφαρμόζω, άμα υπάρχει πρόχειρο κεφαλοτύρι


{ h-eps! @ 21/10/2004, 10:31:55 }

μπορείτε να προσθέσετε ελάχιστο λεμόνι και λίγη ρίγανη.

αννούλα συγγνώμη που στα έχωσα και στο άλλο τόπικ με το γαλακτομπούρεκο για τη γλώσσα...


{ anna @ 22/10/2004, 15:36:32 }

[Παράθεση από : _fantom_]


Α! και στο τέλος ρίχνουν και τρυμένο κεφαλοτύρι μερικοί... το είδα σε φαστφουντάδικο και το εφαρμόζω, άμα υπάρχει πρόχειρο κεφαλοτύρι



Malista...Molis ekana ena lathos pou tha kanei kapoious na gelasoun,alla elpizw na pronoisei syntoma i dieuthynsi kai na diorthwtheiTha perioristw stis ftwxes mou gnwseis loipon-kai sto alfavito pou opws yponoisa-den einai efikto n'allaxei(opote mallon tha prepei na to yposteite,para ti thelisi mou,yia kapoio diastima...)Ithela na prosthesw(mias ki exoun tosi perasi oi patates)oti sta fastfountadika,eithistai na serviroun tis patates me ketsap i mayioneza.Entaxei,afto omologoumenws den einai toso prwtotypo,oso to kefalotyri


{ _fantom_ @ 22/10/2004, 21:11:39 }

Διορθώθηκε! (δεν νομίζω να πρόλαβε να το δει κανείς! σσσσ!)


Εκ της διευθύνσεως


 


{ charm_quark @ 15/11/2004, 11:46:32 }

οσο για αυτο περι ευρωπαικης κουζινας... στην Ιταλια φτιαχνουν μακαρονια (κλασσικα...) με σαλτσα απο ΦΑΚΕΣ!!!!! ελεος! βραζουν τις φακες και η αφου τις περασουν απο το μπλεντερ η οπως ειναι τις χρησιμοποιουν για sauce οπως εμεις τον κιμα η τη ντοματα στις μακαροναδες! Δεν ειναι αηδιαστικο! Δεν το εχω δοκιμασει αλλα μονο στην ιδεα αηδιαζω!


{ anna @ 17/11/2004, 14:51:58 }

Einai alitheia oti i italiki kouzina perilamvanei kai pio asynithista piata,apo tin karmponara kai tin pitsa...Vasika,epeidi to"prwto piato"tous apoteleitai apo zymarika i ryzi,exoun entrifisei stis saltses,yia n'apofygoun ti monotoniaGia paradeigma,ektos apo fakes,ftiaxnoun saltses me antzougies,koukounaria,pesto(saltsa me skordo),manitaria,tyria,thalassina kai paei legontas.Edw tairiazei to"Peri orexews...kolokythopita",pou lene stin patrida!


{ tonight @ 21/09/2005, 13:58:21 }


Κυρίες μου (και κύριοι, γιατί όχι)

σας παρουσιάζω την επανάσταση στον καθαρισμό πατάτας!



https://www.gorillaz.com/item.php?URL=potato








{ Lili @ 21/09/2005, 18:31:41 }

[Παράθεση από : _fantom_]

Παράλειψής μου... δεν σας είπα το μυστικό για καλές τηγανιτές πατάτες! Θα το συμπληρώσω έστω και καθυστερημένα!


Μπόλικο λάδι στο τηγάνι. Όχι τσιγκουνιές (αρκεί να μην είναι ελαιόλαδο, γιατί τότε καλύτερα να πάρεις έτοιμες) Να κολυμπάει η πατάτα...


Α! και στο τέλος ρίχνουν και τρυμένο κεφαλοτύρι μερικοί... το είδα σε φαστφουντάδικο και το εφαρμόζω, άμα υπάρχει πρόχειρο κεφαλοτύρι



 


Και όχι μόνο κεφαλοτύρι! Είναι άπαιχτες, όταν αφού τηγανιστούν, αδειάσουμε το λάδι απ'το τηγάνι, ξαναβάλουμε τις πατάτες και ρίξουμε από πάνω δυο χτυπημένα αυγά και αφού πήξουν κι αυτά λίγο τυρί (όχι κασέρι που γίνεται λάδι) κομμένο σε κυβάκια! ʼΠΑΙΧΤΟ σας λέω!


{ anna @ 04/06/2007, 02:29:00 }

Μιας και τις θυμήθηκες Ρόζυ, να γράψω επιπλέον ότι μπορούν να συνοδευτούν και με μουστάρδα και επίσης, έχω δει τελευταία να τις σερβίρουν κομμένες όχι μακρόστενες, αλλά σε στρογγυλοειδές σχήμα -θυμήθηκα πώς τις έφτιαχνε η γιαγιά μου-, σαν τσιπς.


(Οι τηγαν.πατάτες με άλλη αφορμή γράφτηκαν,αλλά τελικά πρέπει να'ταν όντως από τα πρώτα τόπικς που είχαν πέραση...ποιός να το περίμενε)


 


Υπάρχουν 12 μηνύματα σε αυτό το θέμα