Αμπελοφιλοσοφώντας: Εντοπιότητα V.S. Εξωτ

{ _fantom_ @ 08/01/2005, 13:43:16 }

Σκέφτηκα να το θίξω το θέμα για να δούμε πως το αντιλαμβάνεστε εσείς. 

Η εντοπιότητα μου θυμίζει την παροιμία "παπούτσι από τον τόπο σου κι ας είν' και μπαλωμένο". Και για να μην υπάρξει παρεξήγησης με όσους έχουν την "μύγα", εννοώ ότι ενώ π.χ. άλλοι κονταροχτυπιούνται με περισσότερα από 1000-1100 μόρια σε διαγωνισμούς με σειρά προτεραιότητας, κάνοντας κάποιος χρήση της εντοπιότητας έχοντας λιγότερο από 700 μόρια, τους αφήνει όλους in the colds of bathroom. Σας φαίνεται αξιοκρατικό;

Κι αν αυτό γίνεται στα πλαίσια της αποκέντρωσης ή έστω της αντι-κέντρωσης, κίνητρο δηλαδή για να μην φύγει ο εντόπιος από τον τόπο του, και πάλι είναι υπό συζήτηση το θέμα. Παράδειγμα:

Ο εντόπιος μπορεί να μείνει στον τόπο του (ούτως ή άλλως), μπορεί και να φύγει. Ας πούμε ότι είναι 50-50.

Ο εξωτόπιος, από την άλλη μεριά, τι πιθανότητες υπάρχουν να πάει σε μια "άσχετη" παραμεθόρια ή κάτω των 10.000 κατοίκων περιοχή; Μάλλον ελάχιστες: (<5%). Επιπλέον, αυτός μπορεί ενδεχομένως να φέρει μαζί του και μια ήδη έτοιμη οικογένεια, δηλαδή τουλάχιστον άλλον έναν εξωτόπιο. Βέβαια για να είμαστε αντικειμενικοί, ο εξωτόπιος κατά 90% με την πρώτη ευκαιρία που θα του δοθεί θα προσπαθήσει να φύγει. Πάντως και πάλι η άδεια θέση που θα μείνει πίσω του, λογικά θα αναπληρωθεί.

Μια επιπλέον παράμετρος-ερώτημα είναι αν το πρόβλημα που προσπαθεί να λύσει η εντοπιότητα εμφανίζεται αποκλειστικά σε περιοχές κάτω των 10.000 κατοίκων; Οι δήμοι 11.000 ή 20.000 κατοίκων είναι... "όλα καλά όλα ανθηρά";

Λοιπόν, ακούω γνώμες επί του θέματος και... ελπίζω να μην έθιξα κάποιον (εντόπιους ενδεχομένως), συζήτηση κάνουμε!

{ charm_quark @ 27/01/2005, 12:44:49 }

Αυτο μετραει και στο διαγωνισμο ΑΣΕΠ των καθηγητων;;;;;; Ποσα μορια παιρνεις επιπλεον οταν εχεις εντοπιοτητα; Ισχυει μονο για το δημο που εισαι δημοτης;;;  Γιατι αν ισχυει γιατι να ταλαιπωρω καποιον να ερθει στην ακρη της Αχαϊας και να μην παω εγω που θα ειμαι εκει;;;;

{ _fantom_ @ 29/01/2005, 01:28:22 }

έχει διάφορα είδη εντοπιότητας charm_quark.

π.χ. δημότης ή δημότης+μόνιμος κάτοικος

Αναλυτικά την μοριοδότηση μπορείς να την δείς σε ένα πίνακα που έχει στις τελευταίες σελίδες κάθε προκήρυξης του ΑΣΕΠ. κατέβασε καμία από το asep.gr και θα δείς (όπως λέμε... λούσου με ultrex)  π.χ ορίστε μία: ΦΕΚ 537 (κάνε δεξί κλίκ και "save target as" και μετά υπομονή γιατί είναι 2,5 ΜΒ)

Στον καθηγητών δεν είμαι σίγουρος, στο ΦΕΚ 475 (https://www.asep.gr/475.pdf) από μια γρήγορη ματιά δεν βλέπω να αναφέρει κάτι. Όμως στον γραπτό που έγινε το καλοκαίρι (2004) μετρούσε.

Πάντως, η εντοπιότητα δεν ισχύει για όλους στο μέρος τους. δηλαδή ο Αθηναίος δεν δηλώνει Αθηναίος. Μόνο σε συγκεκριμένες περιπτώσεις (οι οποίες όμως είναι αρκετές!)

Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα