Η νηστεία από πλευράς διατροφής

{ _fantom_ @ 05/03/2004, 00:00:01 }

(...) Σημείωση μήνυμα από το μέλλον: είχα γράψει εδώ κάποιες παραπομπές με δύο άρθρα σχετικά με την νηστεία από πλευράς διατροφής, αλλά πλέον οι σύνδεσμοι δεν ισχύουν


{ h-eps! @ 04/09/2004, 07:52:58 }

διάβασα το πρώτο από τα δύο άρθρα που αναφέρεις, φαντομάκι!

το βρήκα πολύ κατατοπιστικό.

εγώ νηστεύω. και με τις δύο έννοιες: από τα 23 μου νομίζω άρχισα να κάνω σαρακοστές και εξακολουθώ, αλλά και επειδή είχα κιλά που με ενοχλούσαν σε κάποια φάση της ζωής μου που ήθελα να κάνω καμάκι στα αρσενικά, πήγα σε ένα μαγαζί αισθητικής -μάλιστα- νοίκιασα μια διατροφολόγο που ήταν πολύ καλή, και σε τρεις μήνες τα κιλά που θέλαμε να πυροβολήσουμε, τα πήγαμε στην ανακύκλωση και τελειώσαμε.

αυτό που μου έκανε εντύπωση, είναι, ότι εγώ ζούσα στο εξωτερικό, κι όταν πρωτοήρθα στην ελλάδα και ρώταγα τη σαρακοστή αν στα φασφουτάδικα έχουν τίποτα νηστήσιμο, με κοίταγαν σαν να είχα έρθει εντελώς προσφάτων από τον άρη! τώρα όμως, ακόμη και διαφημίσεις περί νηστείας κάνουνε, που σημαίνει πως τώρα στην ελλάδα νηστεύουν περισσότεροι άνθρωποι από τότε (το τότε για μένα ήταν το 90)...τι κάνει στο ψυχικο μας κόσμο η νηστεία; όλα είναι προς διερεύνηση. είναι όμως και οφθαλμοφανές, τουλάχιστον στο δικό μου προσωπικό επίπεδο, πως όταν αποφασίζω να νηστέψω με άρνηση, και όχι με καθημερνότητα (εννοώ: πάω ας πούμε σ' ένα τραπέζι, και άντε, αφού μου προσφέρουν κρέας, το τρώω και τελειώνουμε, κι ας νηστεύω σπίτι μου. άρνηση είναι να μην πεις τίποτα, ή να πεις, αλλά να μη φας), τυχαίνει να διαπιστώνω πως τότε σε μερικά σημεία το ψυχικό μου κομμάτι, αποκτά περισσότερη ευρωστία: όχι απλώς να λέει όχι σε καταστάσεις, αλλά από ... φυσικού του να στέκεται περιπου πιο σταθερά..

ξέρω γω;

εσείς τι λε΄τε;


Υπάρχουν 2 μηνύματα σε αυτό το θέμα