Πατάτες γιαχνί (μπλουμ!)
{ netrino @ 13/05/2005, 17:27:00 }
Πατάτες Γιαχνί (για τέσσερα άτομα)
Υλικά
- 1 κιλό πατάτες
- 1 κρεμμύδι ξερό
- 1/4 κούπας λάδι
- 1 σκελίδα σκόρδο
- 2 κουταλιές της σούπας ντοματοχυμό
- λίγο νερό
- λίγο αλάτι και ρίγανη
Εκτέλεση
Τρίβουμε το κρεμμύδι με τρίφτη και το αχνίζουμε στο λάδι μέχρι να
κοκκινίσει. Κατόπιν ρίχνουμε τις πατάτες (κομμένες στα 4 ή 6), τις
γυρίζουμε δυο-τρεις φορές, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν.
Αφήνουμε να βράσουν για 10 λεπτά και ύστερα προσθέτουμε τη ρίγανη, το
πιπέρι, το αλάτι (και κόκκινο πιπέρι αν θέλετε). Μετά τα αφήνουμε να
βράσουν όλα μαζί, μέχρι να μαλακώσουν οι πατάτες.
{ netrino @ 13/05/2005, 17:32:54 }
α! ξέχασα να πω... συνοδεύεται απαραιτήτως με μπόλικο τυρί φέτα! 
{ _fantom_ @ 20/12/2014, 12:56:16 }
μια παραλλαγή της συνταγής, την κάναμε σε βίντεο => δες εδώ

Υπάρχουν 3 μηνύματα σε αυτό το θέμα