Γαβουρεμένα καρτόφια

{ netrino @ 13/05/2005, 17:28:38 }

Γαβουρεμένα καρτόφ(ι)α





Ποντιακή συνταγή (καθότι και Τζιαρίδης). Σε ελεύθερη μετάφραση θα μπορούσαμε να το πούμε... "τσιγαρισμένες πατάτες". Εύκολο και νόστιμο.






  • Βράζουμε μισό κιλό πατάτες. Τις ξεφλουδίζουμε. Τις λιώνουμε με ένα πιρούνι.


  • Καίμε στο τηγάνι λίγο λάδι και ρίχνουμε μέσα 1 ψιλοκομμένο κρεμμύδι. Το αφήνουμε να ροδίσει.

  • Βάζουμε στο τηγάνι και τις λιωμένες πατάτες και ανακατεύουμε καλά. Προσθέτουμε πιπέρι και αλάτι.











{ tonight @ 05/11/2006, 12:00:48 }

Πέρυσι το είχα μαγειρέψει αλλά δεν μπορώ να θυμηθώ αν μου άρεσε, ούτε καν τη γεύση του φαγητού. Θα ξαναδοκιμάσω


{ Doureios-Ipnos @ 05/11/2006, 22:38:13 }

άλλο τρώει κι άλλος λεισ' τα σιείλα τ'



{ _fantom_ @ 14/04/2014, 22:14:13 }

έτοιμο και το βίντεο της συνταγής (δεν άργησε, ε;)




Υπάρχουν 4 μηνύματα σε αυτό το θέμα