Γεμιστες ντοματες με κιμα!

{ charm_quark @ 27/06/2005, 15:41:15 }


Για τους λατρεις του κρεατος!


Υλικα



  • Ντοματες μεσσαιες ωριμες.(τωρα το ποσες... αναλογα με το ταψι και τον πεινασμενο κοσμο)

  • πατατες

  • 1 φλυτζανι ρυζι

  • 1,5kg κιμα (0,5 χοιρινο & 1 μοσχαρισιο)-εξαρταται απο τις ντοματες

  • μαιντανο, κρεμμυδακι, πιπερι, αλατι, ελαιολαδο.







Παρασκευη (Οχι Σαββατο)


Με ενα κουταλι αδειαζουμε το περιεχομενο της ντοματας σε
ενα μιξερ, προσεχωντας να μην σκισουμε τη φλυδα γιατι μετα αντε να τη
γεμισεις!Χτυπαμε στο μιξερ μαζι με το μαιντανο. Ψιλλοκοβουμε το
κρεμμυδι (ενα μεγαλουτσικο) και σωταρουμε με κιμα. Μολις ασπρισει ο
κιμας, ριχνουμε το ντοματο-μαιντανοζουμο και το ρυζακι με αλατι και
πιπερι και αφηνουμε να βρασει κανα 15 λεπτο, να "πιει" τα πολλα
ζουμια... μην μας παρουν τα κλαματα!


Μετα με τη γεμιση αυτη, φουλαρουμε τις ντοματες και τις καπακωνουμε
(πεταξατε την κορυφη;;; καλα να παθετε!) Καθαριζουμε πατατουλες και
κοβουμε σε μεγεθος φουρνου. Τις σφηνωνουμε αναμεσα στις ντοματες.... Αν
μας εχει περυσεψει γεμιση την ριχνουμε χυμα μεσα στο ταψι.Ριχνουμε
λαδακι (οχι να κολυμπαει το φαγητο ομως!) και ψηνουμε στους 200-220
(δεν θυμαμαι στο περιπου λεω!) για κανα 30λεπτο ή και βαλε... παντως βγαινει νοστιμο!


Υπάρχει 1 μήνυμα σε αυτό το θέμα