Η συνταγή έχει πολυυυυύ σικολάτα, για δύσκολες ώρες!
Επειδή ποτέ δεν ξέρεις πότε θα βρεθείς στην ανάγκη, πρέπει να έχει πάντα στο σπίτι:
- 200 γρ φαρίνα
- 40 γρ κακάο
- 250 γρ ζάχαρη
- 250 γρ βούτυρο
- 50 γρ μαύρο (κατά προτίμηση) ρούμι
- 4 αυγά
και για το γλάσο
- 250 γρ σοκολάτα κουβερτούρα
- 250 γρ κρέμα γάλακτος
- 1 κουταλάκι του γλυκού μέλι
Εκτελούμε
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά ασκαρδαμυκτί με το μίξερ αρχίζοντας από το βούτυρο με τη ζάχαρη και προσθέτοντας όλα τα υπόλοιπα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα ή ένα ταψάκι και αδειάζουμε μέσα το μείγμα. Ψήνουμε (δεν καίμε, ε;) το κέηκ στους 180 για περίπου μια ώρα.
Τα κέικ γενικά είναι ψημένα όταν στο πιο παχύ τους μέρος μπήξουμε ένα μαχαίρι, το οποίο μετά θα βγει χωρίς πολλή υγρασία (κάντε δοκιμές και θα καταλάβετε... ελπίζω!)
Τώρα, την κουβερτούρα, την κρέμα γάλακτος και το μέλι, θα τα κάνουμε ένα υπέροχο γλάσσο! (Τρώγεται και με το κουτάλι). Λιώνουμε την κουβερτούρα σε μπεν μαρί * (ίσως χρειάζεται ένα λεξικό μαγειρικής στο netrino), βγάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος και το μέλι ανακατεύοντας συνεχώς. Αυτό το υπέροχο πράγμα που θα δημιουργηθεί το περιχύνουμε πάνω στο κέικ και όσο μείνει στο κατσαρολάκι μας το παίρνουμε με το δάχτυλο (τέτοιο ωραίο πράγμα να μην πάει χαμένο!)
Μπορούμε να διακοσμήσουμε για εφέ με φέτες πορτοκάλι.
Θα τα καταφέρει και ο πιο ατζαμής, απλά θέλει πίστη και λαχτάρα για σοκολάτα!