{ _fantom_ @ 05/08/2005, 13:26:36 }
Αντιμετωπίζω μέγα πρόβλημα από τότε που έκλεισαν τα σχολεία. Σε
καθημερινή βάση, 17:30- 21:30 τα επίπεδα θορύβου από τσιρίδες ουρλιαχτά
και διαφόρων ειδών κρότοι (κυρίως από μπάλα) χτυπάνε κόκκινο. (ίσως το
ηχογραφήσω σήμερα αν φτάσει το μικρόφωνο, να σας δώσω ένα δείγμα, των
ικανοτήτων τους).
Δεν ξέρω αν θα νομίσετε ότι έγινα σαν κανένας "γερό-παράξενος", απ'
αυτούς που κυνηγάν τα παιδάκια με την βέργα ή που τους παίρνουν την
μπάλα κτλ. Απλά χρειάζομαι ησυχία γιατί ουσιαστικά εργάζομαι στο σπίτι,
ούτε ρεμβάζω, ούτε κάθομαι να βλέπω τηλεόραση (φτου-φτου, κακιά λέξη).
Εξαιτίας αυτής της κατάστασης, χάνω τις συγκεκριμένες 5 ώρες δουλειάς,
τις οποίες αναγκάζομαι να τις καλύψω στην συνέχεια καθήμενος μέχρι τις
5-6 τα χαράματα.
Οκ, είχα μια εισαγωγική επαφή με την παιδαγωγική και ξέρω ότι το
παιχνίδι είναι απαραίτητο σε αυτήν την ηλικία. Όμως το παιχνίδι 10-15
παιδιών κάτω από το δικό μας σπίτι, επειδή τυχαίνει να έχει λίγο κενό
χώρο ακάλυπτο, την στιγμή που 300-400 μέτρα παραπέρα υπάρχει γήπεδο
αλλά και παιδική χαρά (αυτό είναι το τραγικό της υπόθεσης), εγώ το
αποδίδω σε ανευθυνότητα των γονέων, του τύπου "από το δικό μου κεφάλι
ας φύγουν, κι όπου θέλουν ας πάνε".
Μίλησα με έναν γονέα (ο οποίος συμπτωματικά σε παλαιότερη "κατάσταση"
εμφανίστηκε υποστηρικτής του διαλόγου ως μέσο επίλυσης των προβλημάτων)
και αφού του ανέλυσε το πρόβλημα, μου απάντησε με το μεστό σε νόημα
επιχείρημα "μην την ψάχνεις". Μίλησα και απευθείας στα ίδια τα παιδία
2-3 φορές, όχι με τον κλασσικό τρόπο, χωρίς φωνές και απειλές, αλλά
ήρεμα και με απλά λόγια. Φεύγουν για λίγο και επιστρέφουν. Χθες
συγκεκριμένα, παρατήρησα ότι μετά από λίγο, τα παιδιά επέστρεψαν και
πάλι, με την ενθάρρυνση ενός εκ των γονέων.
Όλο το πρόβλημα κατά την γνώμη μου (για να μην μακρηγορώ), το εντοπίζω
στους γονείς, οι οποίοι βέβαια όταν τα παιδιά τους, ενοχλούν τους
ίδιους... τους βάζουν τις φωνές (στην καλύτερη περίπτωση) κτλ.
{ tonight @ 05/08/2005, 20:44:53 }
Παρατήρηση πρώτη: έχεις αρχίσει να γίνεσαι γεροπαράξενος και γκρινιάρης.
Παρατήρηση δεύτερη: με το θέμα αυτό πραγματικά δεν μπορείς να βγάλεις
άκρη. Είναι αδύνατον να απομακρύνεις τα παιδάκια και μάλλον πρέπει να
συνηθίσεις την παρουσία τους. Πολλοί γονείς δυστυχώς αντιμετωπίζουν το
θέμα όπως ακριβώς περιέγραψες - διώχνουν τα παιδιά από το σπίτι από τις
9 το πρωί, τα μαζεύουν 3-5 και μετά τα ξαμολούν μέχρι τις 10. Έτσι
έχουν το κεφάλι τους ήσυχο ενώ το δικό μας κουδουνίζει.
Παρατήρηση τρίτη: άκουσε τη συμβουλή του "ευσυνείδητου" γονέα και
μην την ψάχνεις! ʼκρη δε βγάζεις, τα νεύρα σου κλονίζονται, η δουλειά
σου δε γίνεται ... ε, μη χαλάσεις και την υγεία σου γι'αυτό!
Κάποτε φάντομ θα γίνουμε κι εμείς γονείς και θα αναθρέψουμε τα παιδιά μας όπως οραματιζόμαστε
{ Achondar @ 05/08/2005, 21:19:52 }
Σας καταλαβαίνω απολύτως. Υπάρχουν και βέβαια οι γονείς του στυλ: να
πάτε να παίζετε εκεί κι αν σας πει τίποτα ελάτε να μου το πείtε εμένα,
τσαμπουκαλίκι και μπροστά στα παιδιά δηλαδή..
Ωτοασπίδες δοκίμασες;
{ _fantom_ @ 05/08/2005, 22:51:25 }
i'm only happy when it rains... που λέει και το άσμα. τι καλά που ήταν σήμερα... ησυχία!
Σε κάτι quotes, που μου είχε δώσει πέρσι ένας πολύ καλός φίλος (ο
Νίκος, δεν έχει καμία σχέση με τους υπολογιστές, αλλά μπορεί να μας
επισκεφτεί προσεχώς στο forum, διότι πλέον έχουν στο σπίτι ένα πισι)...
έγραφε ότι: τον γέρο άνθρωπο, τον ενοχλεί ακόμα και το "ρεύμα" που κάνει ο αέρας από την κλειδαρότρυπα της πόρτας.
Achondar, ακριβώς για τέτοιου είδους "ενθάρυνση" μιλάω... στην χθεσινή
μου απόπειρα να μιλήσω στα παιδιά. Και ξες, μετά τα παιδιά παίρνουν
ακόμη πιο πολύ θάρρος, πίσω από τις πλάτες του τσαμπουκαλί... και ίσως
κάνουν και παραπάνω φασαρία για σπάσιμο που τους έκανες παρατήρηση. Γι'
αυτό λέω, ότι στους γονείς εντοπιζεται το πρόβλημα.
Είχα κάτι οτοασπίδες, αλλά δεν ξέρω που βρίσκονται. Ενδεχομένως να
μειώσουν το επίπεδο θορύβου, αλλά είναι αρκετά διαπεραστικές οι
τσιρίδες. Δοκίμασα μουσική, παλαιότερα διάβαζα με μουσική και ήμουν
εντάξει. Τώρα κολλάω στην μουσική και αφήνω αυτό που φτιάχνω, με
βοηθάει καλύτερα η ησυχία. Νταξει, δεν λέμε παράλογα πράγματα, άκρα του
τάφου σιωπή, π.χ. αμά ακούγεται μουσική από αλλού δεν με ενοχλεί...
αλλά αυτό το απρόβλεπτο πεντάωρο τσιρ, μπιρ, μπουμ, σπλιτς με
αποσυντονίζει... και μέχρι που σκέφτηκα να φύγω για κανα μήνα, μέχρι να
αρχίσουν τα σχολεία πάλι.
Πάντως, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι παράξενο αυτό
που λέω... φαντάσου π.χ. να έγραφες διαγώνισμα/εξετάσεις, μέσα σε ένα
νηπιαγωγίο! Εσύ τουνάητ, μπορείς;
{ tonight @ 06/08/2005, 13:51:31 }
[Παράθεση από : _fantom_]
Πάντως, όχι επειδή το λέω εγώ, αλλά δεν νομίζω ότι είναι παράξενο αυτό
που λέω... φαντάσου π.χ. να έγραφες διαγώνισμα/εξετάσεις, μέσα σε ένα
νηπιαγωγίο! Εσύ τουνάητ, μπορείς;
{ alekos @ 06/08/2005, 19:05:03 }
το δικό μου πρόβλημα είναι τα δίδυμα αγοράκια-τερατάκια μιάς γειτόνισας της οποίας το μπαλκόνι κάνει γωνία με το υπνοδωμάτιό μου...
Τα παιδάκια λοιπόν είναι κουρδισμένα να ουρλιάζουν 6-7 το πρωϊ, με ιδιαίτερη προτίμηση τα σαββατοκύριακα, και 5-7 το απόγευμα που συνήθως γυρνάω απο τη δουλειά και θέλω να μην πετάει μύγα...
Εννοείται ότι ταυτόχρονα με τα παιδάκια ουρλιάζει και η μαμά τους φωνάζοντας σ' αυτά, στην π...να την τύχη της, τα βαράει κιόλας και καταλήγει το τρίο με ουρλιαχτά και κλάμματα!
Το μόνο μάλλον που μου μένει να κάνω είναι να βγώ και εγώ στο μπαλκόνι μου ουρλιάζοντας απο τα νεύρα και να γίνουμε ένα χαρούμενο κουαρτέτο για την διασκέδαση των υπόλοιπων της γειτονιάς
{ tonight @ 07/08/2005, 21:39:31 }
Επειδή αυτές οι καταστάσεις είναι πολύ εκνευριστικές (έχω κι εγώ
δυσάρεστες εμπειρίες από διαβολάκια), το μόνο που μπορεί να κάνει
κανείς είναι να τις αντιμετωπίζει με χιούμορ. Δε γίνεται διαφορετικά!
{ charm_quark @ 08/08/2005, 12:09:51 }
Εχετε παρατηρησει πως παιδια ηρεμων γονεων, ειναι κατα κυριο λογο και ησυχα; Εμενα παντως οι "απεναντι" μου και για την ακριβεια η απεναντι μου ειναι μια στριγγλω! Κοινως μιλαει στο τηλεφωνο και την ακουει ΟΛΗ η γειτονια τωρα που ειναι και καλοκαιρι, μιλαει με τον αντρα της παλι τα ιδια! Εχω βαρεθει να ακουω " Νικοοοοοο δεν σου ειπα να παρεις ψωμι;". Ταλαιπωριεμαι ιδιαιτερως απο τη μανα και οχι απο το μωρο! Αυτο σαν παιδακι θα βαλει τα κλαματα... αλλα ειναι δυνατο να ησυχασει οταν ακουγεται μια τσιριδα που διαπερναει τονους μπετον και λεει "ΕΛΑ... ΜΗΝ ΚΛΑΙΣ... ΕΛΑ ΚΑΙ ΜΙΛΑΩ ΣΤΟ ΤΗΛΕΦΩΝΟ, ΚΟΥΤΣΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ ΚΟΥΤΣΟΥ.... ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ ΕΛΑ ΠΑΡΕ ΤΟ ΠΑΙΔΙΙΙΙΙΙ ΜΙΛΑΩ ΜΕ ΤΗΝ ΜΑΡΙΚΑΑΑΑΑΑΑ, ΝΙΚΟΟΟΟΟΟ Μ'ΑΚΟΥΟΥΟΥΟΥΟΥΣ; " Ενα μεσημερι ημουν στα ορια να βγω στο μπαλκονι και να της φωναξω "σκασε μ..... να κοιμηθουμε, ασε το παιδι κοιμηθει και ο Νικος πως ν΄ακουσει που τον εχεις ξεκουφανει;;;;" Με κρατησαν μερικα Lexotanil!
{ tonight @ 08/08/2005, 14:43:58 }
Πάντως, dear fantom και λοιπά αγαπητά μέλη, χωρίς να θέλω να
αποσυντονίσω το θέμα αυτό, εγώ αντιμετωπίζω άλλο πρόβλημα: τη σκυλο -
ηχορρύπανση!
Και δεν αναφέρομαι φυσικά στα αγαπημένα μου ζωάκια, αλλά στην
ηχορρύπανση με κάθε είδους σκυλάδικα στη διαπασών, ειδικά τώρα το
καλοκαίρι. Δέκα φορές έβαλε προχτές την τσικουλάτα η σκυλού γειτόνισσα
από απέναντι, τρεις φορές ακούσαμε το νέο cd της Βανδή, αφήστε που
γίνονται και κάτι γάμοι και στις παρακάτω γειτονιές έχουν τριήμερα
γλέντια!
Ονειρεύομαι τη μέρα που θα πάρω την εκδίκηση μου! Brit pop και συναφή στη διαπασών και όποιον πάρει ο χάρος!
{ charm_quark @ 10/08/2005, 10:59:55 }
τι μου θυμισες! Ο γειτονας μου στη Σαλονικη, (δεν ξερω κατα ποσο ηταν Ελληνας) ακουγε απο το πρωι μεχρι αργα το βραδυ κατι σκυλαδικα, στην ελληνικη μεν, δεν καταλαβαινα τι ελεγαν δε με τερμα τα γκαζια! Η εκδικηση μου ηρθε τον τελευταιο μηνα που εμεινα εκει, που ειχα παρει το extra full νεο μου pc με dolby ηχεια 5.1 και εβαζα Παπακωσταντινου "Δεν θα πεθανουμε ποτε... κουφαλα νεκροθαφτη" και Pink Floyd και Doors και αποφασισε να υποχωρησει (μαζι μ'αυτον και ολη η πολυκατοικια!) Οταν μαλιστα εκανε το λαθος να ανεβασει την ενταση τον απειλουσα με το "the End" των Doors και φοβοταν και εκλεινε τη μουσικη του!
{ anti @ 11/08/2005, 21:01:03 }
εγω θα πω ευτυχως εκλεισαν τα σχολεια!!!!!!!!!!
Στην γειτονια μας δεν εχουμε μικρα παιδια και αυτα που χουμε δεν κανουν φασαρια!
Αλλα οταν ηταν ανοιχτο το δημοτικο ακριβως πισω απο το σπιτι μου
και να ηθελα να κοιμηθω ή να διαβασω δεν μπορουσα!
Ουριαζε ο διευθυντης απο το μικροφωνο για να κανουν γραμμες να μπουν στις ταξεις κλπ
Αλλα και οταν ημουν στο σχολειο δεν πηγαιναμε παρα πίσω ακριβώς
κατω απο την αιθουσα μου ηταν το νηπιαγωγειο καταλαβαινεται ο Ηρωδης
πρεπει να αναστηθει!!!!!
Αρα παλι καλα εκλεισαν κ σωθηκα!!!!!!!!!
{ _fantom_ @ 30/03/2006, 19:00:04 }
ο χειμώνας κράτησε λίγο
άρχισαν τα όργανα
που καταντήσαμε... να παρακαλάμε να βρέξει...
{ nounoukos @ 30/03/2006, 22:04:26 }
φαντομ, με τους γονεις δε βρισκεις ακρη. Ουτε με τα παιδια φυσικα.. Και σε καμια περιπτωση δεν πρεπει να κατηγορεις τα παιδια. Δοκιμασε με καποια πλαγια μεθοδο να κανεις τα παιδια να αποφασισουν μονα τους οτι ειναι καλυτερα να πανε να παιξουν παραπερα.
Για παραδειγμα, μπορεις να βγαζεις βολτα τον σκυλο καποιου φιλου σου για μερικα απογευματα στον ακαλυπτο ή αν ο καιρος δεν το παει για βροχη, να παραγεις εσυ λιγη τεχνητη βροχη...
{ anna @ 31/03/2006, 18:19:10 }
Για αρκετά χρόνια έμενα απέναντι από παιδικό σταθμό και ξέρω πόσο ενοχλητικό μπορεί να γίνει, ειδικά όταν πρέπει εσύ να διαβάζεις ή να είσαι συγκεντρωμένος στη δουλειά σου. Πολλές φορές εκτίμησα τις ώρες της νύχτας όταν υπήρχε απόλυτη ησυχία έξω, υπήρχαν στιγμές όμως, σαββατοκύριακο που δεν επρόκειτο να βγω από το σπίτι, όταν η απόλυτη ησυχία γινόταν ανυπόφορη...τότε προτιμούσα τις παιδικές τσιρίδες, με τις οποίες, αρκετές φορές γελούσα και τις αντιμετώπιζα με χιούμορ, φανταστείτε να πρόκειται και για τσιρίδες αλά ιταλικά...
Εξ'άλλου,πού και πού χρειάζεται κι ένα διαλειμματάκι για να χαλαρώνουμε και κάτι τέτοιες στιγμές, σκεφτόμουν πόσο ξέγνοιαστα είναι τα παιδάκια και ξεχνιόμουν για λίγο...Εντάξει, δε θέλω να παρουσιαστώ σαν "υπεράνω", απλά να δείξω και μια άλλη οπτική γωνία, όπως το σκέφτομαι εγώ τουλάχιστον.
{ ROSEBUD @ 01/04/2006, 11:37:37 }
An kai exw 2 tetoia lelouda,to katalabainw to provlhma.Fandasteite to allo...na exeis tis fwnes mesa sti idio sou to spiti!Ton teleftaio kairo den yparxei mera pou na mhn pairnw ena pafsipono kapoia stigmh,gia na mou perasei o ponokefalos apo tis synexeis,adiakopes kai kambanates omilies ths mikrhs mou korhs!!Gi'afto kai exw ginei nyxtopouli...exw den exw diavasma,niwthw oti hremw mono to vrady.
Den einai omws oloi oi goneis etsi.O perissoteros kosmos den enoxleitai apo thn hxorypansh.Kai pws na enoxlhthei afou exoun thn thleorash sth diapason kai milane yperbolika dynata akomh kai metaksy tous.Kapoies fores nomizw oti eimai egw h paraksenh pou den anexomai pollh fasaria!
Gia ton akalypto,Fantom,poly fovamai oti den boreis na kaneis tipota.Mono se wres koinhs hsyxias boreis na apaithseis kati tetoio alla kai pali...dyskola...Mhpws oi goneis protimoun to sygkekrimeno meros eite giati exei xortaraki kai ta mikra den anoigoun ta gonata tous kai ta kefalia tous eite gia na ta exoun pio konda tous kai na ta elenxoun kalytera?
{ tonight @ 07/04/2006, 13:15:34 }
Το κακό τις περισσότερες φορές είναι πως, ενώ βλέπεις κάποιους γονείς να διεκδικούν το δικαίωμα των παιδιών τους στο παιχνίδι οποιαδήποτε ώρα της ημέρας (και κατά τις ώρες κοινής ησυχίας και μέχρι τις 10+ το βράδυ), οι ίδιοι γονείς, μετά από κάποια χρόνια και όταν πλέον τα παιδιά τους μεγαλώσουν, αντιδρούν στις φωνές και τη φασαρία που προκαλούν τα παιδιά των άλλων...
Τί θέλω να πω μ΄αυτό;
Αν και είναι ενοχλητικό, πιστεύω πως πρέπει να ανεχόμαστε το παιχνίδι των παιδιών γιατί είναι ο μόνος τρόπος να εκτονωθούν, ειδικά στις μεγάλες πόλεις. Στη χώρα μας ωστόσο ο καθένας ενδιαφέρεται αποκλειστικά για το πώς θα ικανοποιήσει τις ανάγκες του, αδιαφορώντας για τα δικαιώματα των άλλων.
Εγώ προσβάλλω τους γείτονες μου που διαμαρτύρονται για τις φασαρίες των άλλων παιδιών, ενώ όταν μας έπρηζαν τα δικά τους έκακαν τους κινέζους.
{ charm_quark @ 01/05/2006, 02:44:45 }
Τι σας ειχα πει... Η μανα ειναι το προβλημα και οχι το παιδι.... Φετος που το μωρο εγινε παιδι και δεν κλαιει πια, ακουω σταθερα με το που εφτιαξε ο καιρος μονο τη μανα.... Βεβαια στη χορωδια μπηκε ο και ο πατερας του τεκνου... Δεν βλεπω αυτο το γαμο να κραταει πολυ! Προσφατως προσπαθουσα να καταλαβω αν χτυπιοντουσαν μεταξυ τους ή αν ολη η γειτονια που ειχε βγει στα μπαλκονια ειχε παραισθησεις.... Παντως ειναι ακομα ενοχλητικοι και ιδιαιτερως φασαριοζοι.
{ _fantom_ @ 02/06/2006, 22:41:41 }
[Παράθεση από : ROSEBUD]Gia ton akalypto,Fantom,poly fovamai oti den boreis na
kaneis tipota.Mono se wres koinhs hsyxias boreis na apaithseis kati
tetoio alla kai pali...dyskola...Mhpws oi goneis protimoun to
sygkekrimeno meros eite giati exei xortaraki kai ta mikra den anoigoun
ta gonata tous kai ta kefalia tous eite gia na ta exoun pio konda tous
kai na ta elenxoun kalytera?
{ nounoukos @ 02/06/2006, 23:31:23 }
Πρεπει να εισαι απογοητευμενος ε;..
αμα τα μπουγελωσεις κανα δυο φορες με το λαστιχο; Γινομαι πολυ κακος;
Το κακο ειναι οτι δεν φταινε τα παιδια... Και δεν μπορεις να κανεις τιποτα ουτε νομικα. Μονο να γινεις ο "στριμμενος" της γειτονιας που φωναζει και κανει διαφορα. Εχεις μια μικρη μικρη ελπιδα με το να κατεβεις κανα δυο φορες και να μιλησεις στα παιδια (ευγενικα πρωτα) και να τα διωξεις. Ισως και να τα μαλωσεις λιγο.
Μπορεις επισης να θεσεις το θεμα στη συνελευση της πολυκατοικιας, σιγουρα δεν εισαι ο μονος που ενοχλειται.. Αν καποιος σου συμπαστασταθει, οι πιθανοτητες να βρεθει λυση, αμεσως διπλασιαζονται.
{ anna @ 02/06/2006, 23:52:03 }
[Παράθεση από : _fantom_]Τα 80-85 dB είναι το όριο πάνω από το οποίο μπορούν να προκληθούν ακουστικά προβλήματα, ανάλογα με την ένταση και τη διάρκεια του ηχητικού ερεθίσματος, αλλά το όριο του πόνου είναι 135 dB. Ενδεικτικά, το κομπρεσέρ προκαλεί θόρυβο έντασης 130 ντεσιμπέλ.
ʼν επιτρέπεται η φασαρία ανεξέλεγκτα, αφού οι συζητήσεις φάνηκε πέρσι να μην αποδίδουν, έχω μια σειρίνα, που πραγματικά σκεπάζει ακόμα και ήχο από κομπρεσέρ. Αυτό που με ανησυχεί είναι αν ξεφεύγει από τα μέγιστα επιτρεπόμενα ντεσιμπέλ, τα οποία δεν ξέρω πόσα είναι
Πέρα από αυτό το ομολογουμένως βάρβαρο μέσο, έχω επίσης και μια αρκετά χιουμοριστική ιδέα, ενδεχομένως αρκετά αποτελεσματική, η οποία όμως απαιτεί να ασχοληθώ για την υλοποίησή της 2-3 μέρες, πριν την εφαρμογή.
Εγώ θα ψήφιζα τη χιουμοριστική ιδέα πάντωςμάλλον θα δεχτούν καλύτερα το μήνυμα και τα παιδιά, έτσι!
{ _fantom_ @ 03/06/2006, 00:00:21 }
δεν μου αρέσει το μπουγέλωμα και δεν νομίζω να είναι και
αποτελεσματικό, άσε που μπορεί να μου την βγουν και από πάνω... ότι
"κοίταξε, μας πείραξες τα παιδιά μας"
συζητήσεις με τα παιδιά έγιναν πέρσυ πολλές και φιλικά. Ήταν και
χαλασμένο το ασανσέρ και ξεποδαριάστηκα να ανεβο-κατεβαίνω. Δεν έχει
νόημα, απ' ότι κατάλαβα, σταματάνε πέντε λέπτα και όταν ανέβω
ξαναρχίζουν. 1, 2, 3 μετά καταντάει αστείο, σε δουλεύουν. Δεν μπορούν
να καταλάβουν τα παιδιά δυστυχώς... ή δεν θα σου δώσουν σημασία, ή θα
παίξουν "κρυφτό με τον μπαμπούλα", άλλο έβαλε ξαφνικά τα κλάματα. Μόνο
τους γονείς ακούνε τα παιδιά σε αυτήν την ηλικία.
κι αν όντως φιλοτιμηθούν... και πάνε σπίτι και τους πει ο στοργικός
πατέρας... "μην τον ακούτε τον μ@λ...", μετά φυσικά κατεβαίνουν και
κάνουν ακόμα πιο πολύ φασαρία.
και στην συνέλευση της οικοδομής το έθιξα, και αποφασίστηκε
να μην παίζουν στην πυλωτή (για τον δρόμο δεν μπορούμε να
αποφασίσουμε), αλλά ούτε καν αυτό δεν τηρήθηκε.
δεν είναι παιδιά μόνο της δικιάς μας οικοδομής, είναι και από άλλες οικοδομές, μέχρι και από άλλες γειτονιές.
είναι μεγάλο μπλέξιμο το σκηνικό και θα σας κουράσω άμα αρχίσω τις λεπτομέρειες.
κι εγώ προσανατολίζομαι στην χιουμοριστική λύση... απλά θέλει να
αφιερώσω αρκετό χρόνο για την προετοιμασία. θα σας πω λεπτομέρειες όταν
το ετοιμάσω.
{ anna @ 03/06/2006, 00:19:09 }
Λίγο άσχετο, αλλά μου ήρθε στο μυαλό το εξής χθεσινό σκηνικό-ανέκδοτο:
Μια γειτόνισσα τραγουδούσε δυνατά (αρκετά δυνατά ώστε ν'ακούγεται στις διπλανές πολυκατοικίες και γι'αρκετή ώρα...
"Μεσ'του Αιγαίαιου...πρόοβαλεε καλέε" δις και τρις και τετράκις και φτου κι απ'την αρχή, ώσπου βγαίνει στο παράθυρο μια άλλη κυρία (δεν κατάλαβα αν ήταν από την ίδια πολυκατοικία) και της φωνάζει με ειρωνικό ύφος: Σας παρακαλώ κυρία μου, πιο σιγά, διαβάζουμε!!
Δεν ξέρω, αλλά μου φάνηκε πολύ αστεία μορφή επικοινωνίας, παρ'όλο που σκέφτηκα το παιδί που ενδεχομένως διάβαζε για πανελλήνιες...
{ ROSEBUD @ 03/06/2006, 00:23:39 }
Ωχ!σε πυλωτή είπες παίζουν?Πρέπει να ακούγεται πάρα πολύ!!!
Κι εγώ δε βλέπω να υπάρχει λύση...
Αν είχες μονίμως ακουστικάκια με μουσική στ'αυτιά δε θα γινόταν
κάτι?Δεν είναι βέβαια ότι πιο ευχάριστο να τα έχεις με τις ώρες αλλά
ανάγκα...
{ nounoukos @ 03/06/2006, 00:24:21 }
αναμενουμε..
{ _fantom_ @ 03/06/2006, 00:40:46 }
[Παράθεση από : ROSEBUD]Αν είχες μονίμως ακουστικάκια με μουσική στ'αυτιά δε θα γινόταν
κάτι?Δεν είναι βέβαια ότι πιο ευχάριστο να τα έχεις με τις ώρες αλλά
ανάγκα...
{ laVitaBella @ 03/06/2006, 00:43:54 }
Να τα στειλουν στους προσκόπους
και μετα κατασκήνωση και μετα καπακι στρατο, πανεπιστημιο, μια βολτα καπου μακρια στο Σουνιο.
Να παρει ρεφενε ολη η γειτονια ενα πουλμανακι για να τα γυρναει γυρω-γυρω στην πολη... αν τους δωσετε και απο ενα playstation ουτε που θα το καταλαβουν. Το βραδυ θα τα ξεφορτωνετε και θα πηγαινουν για υπνο.
{ nounoukos @ 03/06/2006, 01:01:03 }
παρε τηλεφωνο για βομβα
{ tonight @ 03/06/2006, 13:35:42 }
Γιόγκα fantom. Μόνο αυτή σε σώζει
{ ROSEBUD @ 03/06/2006, 15:28:46 }
Φάντομ σκέψου ότι υπάρχουν και χειρότερα....να προσπαθείς να διαβάσεις
για πανελλήνιες και να ακούγεται πρωί-μεσημέρι-βράδυ το τάκα-τούκα από
τάβλι φοιτητών!
Τα δικά μου ευγενικά πρακάλια δεν τους πτοούσαν με
τίποτα.Η μόνη φιγούρα που τους τρόμαζε,ήταν ένας μπάρμπας που έβγαινε
στο μπαλκόνι με ένα άσπρο μακρύ σώβρακο και τους στόλιζε κανονικά!Μήπως
να έκανες και συ το ίδιο??
Δε μας κρατάς κακία που σε πειράζουμε ενώ έχεις τον πόνο σου ε?
{ Doureios-Ipnos @ 03/06/2006, 20:22:15 }
και τώρα που αναφέρθηκε το σώβρακο,σκέφτηκα κάτι άλλο!
να βγεις χωρίς σώβρακο!
(τα παιδιά θα τρομάξουν και θα εξαφανιστούν!αν πάλι κάτι πάει στραβά,εκεί που θα σε κλείσουν δε θα έχει θόρυβο από παιδιά!
άρα με τον ένα ή άλλο τρόπο,το πρόβλημα θα λυθεί!)
{ nounoukos @ 03/06/2006, 20:38:01 }
{ Guests @ 03/06/2006, 21:22:19 }
εννοώ ότι θα τρομάξουν αν βρεθούν αντιμέτωπα με κάποιον που θεωρούν επιδειξία,ΟΚ?
πλάκα έκανα,ΟΚ?
ΟΚ?
{ Doureios-Ipnos @ 03/06/2006, 21:32:00 }
ναι,εγώ την έκανα πάλι!
{ nounoukos @ 03/06/2006, 21:38:29 }
i am stunned!
εισαι πραγματι μια ιδιοφυια!!!
{ _fantom_ @ 06/06/2006, 19:30:05 }
{ laVitaBella @ 06/06/2006, 20:43:55 }
πολύ καλό αυτό με το σώβρακο, ή μαλλον να πω αυτο χωρις το σωβρακο
Αν σε πιασουνε θα ερθουμε εμεις μαρτυρες υπεράσπισης.
{ charm_quark @ 06/06/2006, 21:25:49 }
και αντε τα παιδια τα ανεχεσαι... εγω συνηθισα την κα. Απεναντι με το μωρο το Δημητρακι και τον μπαμπα "ΝΙΚΟΟΟΟΟΟΟ"(συνεχιζω να λυπαμαι το χριστιανο). Μαλλον του χρονου θα μετακομισω σε μια γειτονια κοντα στον Ηρωδη. Τι να κανει ομως η αδερφη μου; Τελειοφοιτη, χανει την τελευταια της εξεταστικη, αλλα ειπε να μεινει να διαβασει στην πολη που φοιτει, πριν ερθει για διακοπες. Το προβλημα της... Οι απεναντι φοιτητες. Λογω καταληψεων δεν εχουν τι να κανουν και παιζουν ταβλι απο τις 6 το απογευμα μεχρι να πεσει ο ηλιος. Μετα μαζευουν ολη την παρεα και κανουν ΚΑΘΕ ΜΕΡΑ παρτυ! Μουσικη, φωνες κτλ μεχρι τις 6 το πρωι. Ενα 12ωρο ασταματητο. Το τι παρατηρησεις τους εχουν γινει απο ολες τις γυρω πολυκατοικιες και μπαλκονια το κατι αλλο... Τιποτα. Το βιολι τους. Ετσι αφου μιλαμε για 20++χρονες/ους και καθως δεν την πολυλαμβανουν υποψη τους γιατι ουτε μουστακι, ουτε σωβρακο, ουτε μποι τρομερο εχει της προτεινα την απειλη της αστυνομιας για τις ωρες κοινης ησυχιας. Και αν η απειλη δεν πιασει, ας γινει και πραγματικοτητα. Οχι οτι το εκανε... απλα ταλαιπωριεται. Θετω λοιπον το ερωτημα... Αν με το καλο δεν πιανει ουτε στους ενηλικες... Περιμενουμε να πιασει στα παιδια; Και τελικα πως υπερασπιζεται η αστυνομια τις ωρες κοινης ησυχιας; Δηλαδη ποιες ειναι οι κυρωσεις; Ξερω οτι η πρωτη φορα ειναι μια παρατηρηση, η δευτερη;;;
Θυμαμαι σε φοιτητικο παρτυ που ειχα κανει, και καποιοι καλεσμενοι μου, ειχαν πιει το κατι τις παραπανω και φωναζανε, ειχε βγει ενας γειτονας και ουρλιαζε "σκαστεεεε". Τι να κανω; το παρτυ σταματησε, και ζητησα συγγνωμη απο τον ανθρωπο. Ειναι τοσο δυσκολο να σεβαστεις τη δουλεια και τον υπνο του αλλου;
Περαστικααααα
{ _fantom_ @ 06/06/2006, 21:35:14 }
νομίζω την πρώτη φορά σου κάνουν συστάσεις και την δεύτερη σε παίρνουν
και στο τμήμα. Για τις ώρες κοινής ησυχίας υπάρχει κάποια νομοθεσία,
απ' ότι είδα λίγο. για τις ώρες μη κοινής ησυχίας, νομίζω (απ'ότι
κατάλαβα) υπάρχει κάποιο κενό, ως προς την "οικιακή φασαρία" ή τα
παιδιά της γειτονιάς. Έχει π.χ. διάφορα μέγιστα όρια ήχου, ελάχιστες
αποστάσεις κτηρίων διασκέδασης, εξατμήσεις μηχανακίων... αλλά π.χ. για τις φωνές ανθρώπων,
μουσική, χτύπημα μπάλας, εξακολουθητικό τσούλισμα παιδικού τρακτέρ στο μπαλκόνι με σύγκρουση στα κάγκελα κτλ...
{ Guests @ 06/06/2006, 22:09:36 }
Υπάρχουν κάποιες διατάξεις στον Ποινικό Κώδικα για τη διατάραξη ησυχίας και οι παραβάτες δικάζονται στο Πταισματοδικείο και τιμωρούνται συνήθως με πρόστιμο.
{ laVitaBella @ 06/06/2006, 22:15:57 }
Μια φίλη μου ειχε ενα στραβό γείτονα ο οποιος επαιρνε συνεχεια την αστυνομια, όχι μονο με μουσικη αλλά και κατι να επεφτε κατω και να εκανε θορυβο αμεσως τηλεφωνουσε. Μια μέρα είχα περασει βραδυ για να την παρω να βγουμε εξω και βαλαμε μουσική (ειλικρινα ήταν ίσα ίσα να την ακουμε) Ετοιμαζεται λοιπον αυτή, κλεινουμε την μουσικη, κλεινουμε και τα φωτα και ανοιγω την πόρτα. Ξαφνικα μπροστα μου βλεπω εναν μπατσο (συγνώμη ενα οργανο ηθελα να πω) και ακριβώς απο πισω του ο στραβός γείτονας. Ο οποιος - δε θα το ξεχασω - φορουσε μια φανελα και ενα ξεχειλωμένο σωβρακο (απο αυτα με το ανοιγμα μπροστα) που ετρεμες να το κοιταξεις γιατι φοβόσουνα μηπως δεις κατι παραπάνω. Μας κοιταει ο αστυνομικος, τον κοιταμε και εμεις...
-Εσείς κανετε παρτυ?
-Τι παρτυ κυριε αστυνόμε, δε βλέπετε φεύγουμε, δεν είναι κανεις μεσα
Γυρναει ο μπατσος και αγριοκοιταζει τον γερο γιατι ξεχασα να σας πω ότι ηταν και γερος και καραφλος- και του λεει
- Καλα δεν ντρεπεστε να καλειτε με το παραμικρο την αστυνομια.
-Μονο αυτό κυριε αστυνόμε λεει η φιλη μου δεν τον βλεπετε πως κυκλοφορει συνεχεια με το σωβρακο. Επιτρεπετε μπροστα σε κοριτσια να εμφανίζεται ετσι. Την επόμενη φορά θα κανουμε μηνυση για ασεμνη εμφανιση και προσβολή της δημοσίας αιδούς
-Εμας τωρα μας συγχωρείτε γιατι εχουμε καλέσει και ταξι λεω εγω προσπαθώντας να συγκρατήσω τα γέλια μου.
Κατεβαίνουμε κάτω και ανοίγουμε την πόρτα το αμαξιού, κοιταμε μπροστα και βλέπουμε στη θεση του οδηγού έναν μπατσο. Ηταν το περιπολικό!!!
Ξερετε ποσο μοιαζουν τα περιπολικα με τα ταξι στη θεσσαλονικη.
-Συγνώμη λαθος!!! λεμε και φευγουμε τρεχοντας για να μα μη μας δει ποσο γελαμε, ο αστυνομικος.
Αυτη η ιστορια ήταν λιγο ασχετη με τον καυμο της ηχορύπανσης αλλα όποτε ακουω αστυνομία και σωβρακο την θυμαμαι και γελαω
{ ROSEBUD @ 06/06/2006, 23:25:52 }
[Παράθεση από : _fantom_] εξακολουθητικό τσούλισμα παιδικού τρακτέρ στο μπαλκόνι με σύγκρουση στα κάγκελα κτλ...
{ anna @ 07/06/2006, 01:05:12 }
[Παράθεση από : _fantom_]Τελικά αποφάσισες να καταφύγεις στη χιουμοριστική λύση που σκεφτόσουν να ετοιμάσεις...? Εσύ θα μας πεις...
κι εγώ προσανατολίζομαι στην χιουμοριστική λύση... απλά θέλει να αφιερώσω αρκετό χρόνο για την προετοιμασία. θα σας πω λεπτομέρειες όταν το ετοιμάσω.
{ _fantom_ @ 20/06/2006, 20:16:48 }
τελικά δεν νομίζω να σηκώνει χιούμορ η υπόθεση... (η αναισθησία τους είναι αποδεδειγμένη)
ψάχνοντας βρήκα επίσης Κανονισ΅ός πολυκατοικίας (σαν υπόδειγμα ας πούμε), και επίσης γενικά θέματα πολυκάτοικίας, άμα ενδιαφέρεται κανείς
{ _fantom_ @ 22/06/2006, 11:27:02 }
είναι αλήθεια ότι αν μαζευτούν τρεις, μπορούν να κάνουν μήνυση;
{ _fantom_ @ 22/06/2006, 11:54:46 }
θέλω και μια χάρη, αν είναι εύκολο...
κάποιος/α που έχει μικρόφωνο (κατά προτίμηση, γυναικεία φωνή)... θα
μπρορούσε ενδεχομένως να ηχογραφήσει δυο σύντομα μηνυματάκια;
1. "Τα παιδιά κάνουν φασαρία"
2. "Η πυλωτή δεν είναι παιδικός σταθμός"
(αργά, καθαρά και ήρεμα, στην εκφώνηση)
σκέφτομαι να το βάλω σαν σποτάκια, στο ριπίτ... γιατί π.χ. η μουσική, δεν νομίζω να περνάει το μήνυμα/προβληματισμό 100%
αν μπορείτε, στείλτε μου τα αρχεία στο [email protected]
{ tonight @ 22/06/2006, 12:02:49 }
Γιατί, σκέφτεσαι να κάνεις μήνυση;
Το πιο αποτελεσματικό κατά τη γνώμη μου είναι να σταματήσεις να το σκέφτεσαι, πριν σου γίνει εμμονή.
Δυστυχώς στις πόλεις η συγκατοίκηση είναι δύσκολη και πρέπει να προσπαθούμε πολύ για την καλή γειτονία.
Με τα παιδιά δε βγάζεις άκρη, ούτε με τους γονείς τους και αν προσπαθήσεις ν'ασκήσεις τα νόμιμα δικαιώματα σου γίνεσαι εσύ ο κακός και ο παράξενος. ʼστο fantom, δεν αξίζει
{ anna @ 22/06/2006, 12:55:21 }
[Παράθεση από : _fantom_]Σα σποτάκια στο ριπίτ...δηλ.με μεγάφωνο? Χμ...τί σε κάνει να νομίζεις ότι έτσι θα περάσει κάποιο μήνυμα ή μάλλον...το μήνυμα που θέλεις?Όσο και αναίσθητα να συμπεριφέρονται τα παιδιά (και οι γονείς τους) κατά την κρίση σου, προσωπικά (μια γνώμη εκφράζω μόνο)συνεχίζω να πιστεύω ότι η χιουμοριστική προσέγγιση θα ήταν ίσως η πιο αποδοτική σε αυτή τη φάση ή τουλάχιστον θα την εκλάβουν σαν καλοπροαίρετη, γιατί το άλλο μου ακούγεται κάπως τραβηγμένο και κυρίως...άδικα θα δώσεις μια εικόνα παραξενιάς ίσως, χωρίς το αποτέλεσμα που περιμένεις.(και πάλι, ξέρω, είναι αλλιώς να λέμε γνώμες όσοι είμαστε έξω απ'το χορό)
σκέφτομαι να το βάλω σαν σποτάκια, στο ριπίτ... γιατί π.χ. η μουσική, δεν νομίζω να περνάει το μήνυμα/προβληματισμό 100%
{ kassiani @ 22/06/2006, 14:30:06 }
Fantom να σου προτείνω κάτι που το έκανα εγώ και έπιασε για καμιά βδομάδα?
Είχα το ίδιο πρόβλημα με εσένα και επειδή μένω στον πρώτο όροφο και έχει πυλωτή όλα τα παιδιά της γειτονιάς μαζεύονται στην οικοδομή μου. Μάλιστα δεν μπορούσα για κάποιο διάστημα να δω τηλεόραση και να μιλήσω στο τηλέφωνο γιατί οι φωνές των παιδιών ακούγονταν περισσότερο. Και παρά τις συνεχείς παρατηρήσεις των γειτόνων τόσο στα ίδια τα παιδιά(που κατά τη γνώμη μου αυτό είναι ανούσιο γιατί δεν καταλαβαίνουν και δεν φταίνε αυτά παρά μόνο οι γονείς τους που για να έχουν το κεφάλι τους ήσυχο "παρκάρουν" τα παιδιά τους οπουδήποτε εκτός του σπιτιού τους) όσο και στους γονείς τους στις συνελεύσεις της οικοδομής, η φασαρία συνεχιζόταν. Εγώ ποτέ δεν έκανα παρατήρηση σε κανέναν γιατί έλεγα ότι παιδιά είναι. Όμως κάποια στιγμή ξεπέρασα τα όρια της υπομονής μου και έκανα το εξής:
Κατέβηκα κάτω, ρωτούσα ένα-ένα τα παιδιά πως λέγονται στο επίθετο και χτυπούσα θυρωτηλέφωνο στους γονείς τους και έλεγα: Κατεβείτε τώρα αμέσως να μαζέψετε το παιδί σας. Κατέβηκαν όλοι και με ευγενικό τρόπο τους εξήγησα πως δεν αντέχεται άλλο αυτή η κατάσταση και να τους φωνάξω ένα απόγευμα σπίτι μου να δουν αν θα μπορέσουν να καθήσουν. Επίσης για να τους κάνω να ντραπούν τους είπα ότι και εγώ παιδί ήμουν και ξέρω ότι όλοι θέλουν να παίζουν σε αυτήν την ηλικία, αλλά αν θέλουν να παίξουν να φωνάζουν τα παιδιά στο σπίτι τους ή να πηγαίνουν στην παιδική χαρά ή στο σχολείο που είναι κοντά. Ντράπηκαν όλοι οι γονείς(εκτός από μια μητέρα που μόνο μητέρα δεν είναι, αφού παρατάει τα παιδιά της ώρες κάτω για να βγαίνει για γκόμενους έξω) και για καμιά βδομάδα δεν άφηναν τα παιδιά να κατέβουν κάτω.
Τώρα βέβαια η ίδια κατάσταση συνεχίζεται. Η ντροπή των γονιών κράτησε μόνο για μια βδομάδα. Ο τρόπος αυτός αντιμετώπισης είναι καλός αλλά προσωρινός. Δοκίμασέ τον Fantom. Μη ντραπείς να χτυπήσεις θυροτηλέφωνα. Εγώ ντρεπόμουν αλλά το έκανα και κέρδισα μια βδομάδα ησυχίας....
{ charm_quark @ 23/06/2006, 03:04:04 }
[Παράθεση από : _fantom_]θέλω και μια χάρη, αν είναι εύκολο...
κάποιος/α που έχει μικρόφωνο (κατά προτίμηση, γυναικεία φωνή)... θα μπρορούσε ενδεχομένως να ηχογραφήσει δυο σύντομα μηνυματάκια;
1. "Τα παιδιά κάνουν φασαρία"
2. "Η πυλωτή δεν είναι παιδικός σταθμός"
(αργά, καθαρά και ήρεμα, στην εκφώνηση)
αν μπορείτε, στείλτε μου τα αρχεία στο [email protected]
Απαιχτο! Να στο ηχογραφησω;;; εχω φωνη καμπανα... στριγγλας καθηγητριας!
{ _fantom_ @ 23/06/2006, 10:33:08 }
ε αν μπορείς charm_quark στειλτα μου δεν ειναι σίγουρο άμα τα χρησιμοποιήσω, θα εξαρτηθεί από την εξέλιξη, γιατί τώρα βρισκόμαστε σε μια λίγο διαφορετική κατάσταση.
προηγήθηκαν δυο μέρες κατά τις οποίες τα απογεύματα, όση ώρα έκαναν
φασαρία τα παιδιά, είχα βάλει κι εγώ μουσική. και τώρα τις επόμενες δυο
μέρες (τρίτη σήμερα), έχει αλλάξει κάπως το σκηνικό. μερικοί δεν τα
στέλνουν στην πυλωτή τα παιδιά τους (π.χ. από την δική μας οικοδομή),
αν και μερικά άλλα από άλλες οικοδομές συνεχίζουν να έρχονται εδώ,
γιατί έχει καθιερωθεί σαν στέκι. δεν ξέρω αν θα αραιώσει σιγά-σιγά η
κίνηση.
πάντως η αίσθηση που έχω είναι ότι κανείς δεν έκατσε να τους εξηγήσει
γιατί γίνεται όλο αυτό το σκηνικό, ότι δηλαδή π.χ. η διασκέδαση του
ενός μπορεί να ενοχλεί τον άλλο. απλά από "ο σπαστικός, που μην του
δίνετετε σημασία" έγινα "ο κακός, που εξαιτίας του δεν μπορούν να
παίζουν". δεν το βγάζω από το μυαλό μου, επειδή αν εξαιρέσεις αυτήν την
έξτρα φασαρία, η γειτονιά είναι γενικά ήσυχη, άκουσα λοιπόν... ως
εξήγηση στο παιδί από την μαμά του... "αυτή είναι η μάχη των
μεγάλων". εντελώς αντιπαιδαγωγικό
kassiani, είχα μιλήσει και με τους γονείς, από πέρσι ακόμα. μέχρι και
εναλλακτικές λύσεις τους πρότεινα (υπάρχουν 5 διαφορετικές τοποθεσίες
σε απόσταση σχεδόν 5 λέπτων. ή ακόμη και στην γειτονιά να παίζουν, αλλά
όχι στην πυλωτή, και με την επίβλεψη κάποιου ενηλίκου για ζημιές και
φασαρία). απλά κανείς δεν με άκουσε. ούτε για μια μέρα δεν άλλαξε κάτι.
ούτε "για τα μάτια του κόσμου" (κυριολεκτικά), να βγει ένας γονιός στο
μπαλκόνι να τους πει λίγο ησυχία.
{ kassiani @ 23/06/2006, 14:56:49 }
Καλά απορώ, οι γείτονες (και ανάμεσά τους οι γονείς των παιδιών που παίζουν) δεν ενοχλούνται από τις τσιρίδες των παιδιών?
Σε εμάς πολλοί γείτονες ενοχλούνταν. Τώρα μπορεί να φύγουν διακοπές και τα πράγματα να είναι καλύτερα. Υπομονή, θα μεγαλώσουν και δε θα τσιρίζουν.
{ _fantom_ @ 23/06/2006, 15:23:04 }
χμ... οι γείτονες... σε συζητήσεις, εμφανίζονται ενοχλημένοι, αλλά και
πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λύση κάθώς οι "δημόσιες σχέσεις" φαίνεται να
είναι πιο σημαντικές. από την άλλη, σου λέει, αφού βλέπουν ότι έχω
"αναλάβει" εγώ την υπόθεση με τις παρατηρήσεις, γιατί να γίνουν και
εκείνοι "κακοί".
υπομονή, αλλά δεν λύνεται έτσι το πρόβλημα. μεγαλώνουν και έρχεται η
επόμενη "γενιά". Είναι χαρακτηρισμένη "άτυπη παιδική χαρά" η πυλωτή
μας.
αν μια μέρα έχει ησυχία, πραγματικά φαίνεται πολύ παράξενο
{ anna @ 23/06/2006, 15:50:11 }
[Παράθεση από : _fantom_]Πολύ πιθανό, για να μην πω βέβαιο, αν είναι τόσο έντονο το πρόβλημα με τη φασαρία των παιδιών, να έχουν ενοχληθεί και άλλοι γείτονες. Όπως γίνεται και σε άλλες περιπτώσεις όμως, επωφελούνται από την παρουσία ενός "κακού" που θα εκφράσει πρώτος την ενόχλησή του, οι ίδιοι σιωπούν και αν επιτευχθεί κάτι, έχει καλώς, αλλιώς...αυτοί παραμένουν οι "καλοί".
πάντως η αίσθηση που έχω είναι ότι κανείς δεν έκατσε να τους εξηγήσει γιατί γίνεται όλο αυτό το σκηνικό, ότι δηλαδή π.χ. η διασκέδαση του ενός μπορεί να ενοχλεί τον άλλο. απλά από "ο σπαστικός, που μην του δίνετετε σημασία" έγινα "ο κακός, που εξαιτίας του δεν μπορούν να παίζουν". δεν το βγάζω από το μυαλό μου, επειδή αν εξαιρέσεις αυτήν την έξτρα φασαρία, η γειτονιά είναι γενικά ήσυχη, άκουσα λοιπόν... ως εξήγηση στο παιδί από την μαμά του... "αυτή είναι η μάχη των μεγάλων". εντελώς αντιπαιδαγωγικό
Πάντως, όσες γνώμες και να ειπωθούν εδώ, νομίζω ότι παίζει ρόλο και με ποιούς ανθρώπους έχεις να κάνεις εκεί, δηλ.στη συγκεκριμένη γειτονιά. Π.χ η αντιμετώπιση των γειτόνων εκεί, όπως η εξήγηση της μητέρας που είπες. Μπορεί δηλ. εσύ να έχεις κατά νου κάποιες μεθόδους που σε άλλη περίπτωση να έφερναν αποτέλεσμα, αλλά αν οι συγκεκριμένοι γείτονες δεν είναι δεκτικοί σε αυτές, χμ...δεν ξέρω. Απλά, είναι κρίμα να βγαίνει ένα προφίλ διαστρεβλωμένο, που τελικά να επηρεάζει ίσως τη δική σου σχέση με τους υπόλοιπους γείτονες και τελικά...να μην υπάρξει και το επιθυμητό αποτέλεσμα.
{ charm_quark @ 08/05/2007, 22:41:12 }
[Παράθεση από : charm_quark]και αντε τα παιδια τα ανεχεσαι... εγω συνηθισα την κα. Απεναντι με το μωρο το Δημητρακι και τον μπαμπα "ΝΙΚΟΟΟΟΟΟΟ"(συνεχιζω να λυπαμαι το χριστιανο). Μαλλον του χρονου θα μετακομισω σε μια γειτονια κοντα στον Ηρωδη.
{ ROSEBUD @ 08/05/2007, 23:30:44 }
Τι να πω?έχω γίνει πια κι εγώ συνεργός του όλου θέματος,αν
και οι δικές μου δεν παίζουν στην πυλωτή γιατί δεν αφήνουν αλλά στο
δρόμο-αδιέξοδο που υπάρχει ακριβώς δίπλα.Από σύμπτωση κι εγώ σήμερα
σκέφτηκα το Φάντομ και αυτό το θέμα,γιατί με το που νύχτωσε και
μαζεύτηκαν όλα τα 20-25 πιτσιρίκια,είπα "ααααχ!το κεφάλι μου!" και
σκέφτηκα ότι γι'αυτό ίσως και κείνος από τότε που ζέστανε ο καιρός έχει
κάνει τη νύχτα μέρα...
{ charm_quark @ 09/05/2007, 01:20:33 }
Δεν ειναι οτι δεν αγαπαω τα παιδακια... τα λατρευω... αρκει να μην ειναι δικα μου, να μην τσιριζουν κατω απο το σπιτι μου, να μην προκαλουν τη γατα μου να αυτοκτονησει και αν τελικα γινονται ολα αυτα να μην εχω project 3 εξαμηνων να τρεχουν ταυτοχρονα. Θυμηθηκα τι ωραια που ειναι να μενεις στον 4ο οροφο πολυκατοικιας που δεν ακους τιποτα! Ηθελα και εγω διαμερισματακι σε συνοικιακη περιοχη της πατρας και οχι μεσα στο τσιμεντο....Ντροπη μου απαιτησεις που εχω!
{ charm_quark @ 22/07/2007, 21:58:03 }
[Παράθεση από : _fantom_] χμ... οι γείτονες... σε συζητήσεις, εμφανίζονται ενοχλημένοι, αλλά και πιστεύουν ότι δεν υπάρχει λύση κάθώς οι "δημόσιες σχέσεις" φαίνεται να είναι πιο σημαντικές. από την άλλη, σου λέει, αφού βλέπουν ότι έχω "αναλάβει" εγώ την υπόθεση με τις παρατηρήσεις, γιατί να γίνουν και εκείνοι "κακοί".
{ iceman @ 14/09/2007, 12:41:43 }
Τελικά βρέθηκε κάποια λύση ?
fantom ?
Διάβασα όλες τις απαντήσεις στο θέμα, γιατί όπως καταλάβατε, έχω παρόμοιο πρόβλημα.
Η δική μου ιστορία:
Kατά τις 8:30 κάθε πρωί, οι από πάνω φεύγουν για την δουλειά τους, αφήνοντας τα δύο παιδιά τους με την γιαγιά, που εμφανίζεται κατά τις 8:00 με τα άλλα δύο εγγόνια της.
Το αποτέλεσμα είναι τα τέσσερα πλέον παιδιά να παίζουν κυνηγητό έως τις 16:00 που εμφανίζονται πάλι οι γονείς και μετά να συνεχίζουν τα δύο έως τις 23:00. Οι άλλοι ένοικοι δεν ενοχλούνται γιατί παραδόξως τα παιδιά δεν φωνάζουν, απλώς τρέχουν πάνω-κάτω ασταμάτητα για 14 ώρες
Στις πολλές παρατηρήσεις που έχουν γίνει, η μόνιμη απάντηση είναι ¨παιδιά είναι, τα μαλώνω συνέχεια, αλλά αυτά συνεχίζουν"
Να συμπληρώσω ότι δουλεύω από τις 22:30 έως τις 05:00 και όπως καταλαβαίνετε μου έχουν μείνει πια 3 ώρες ύπνου στο 24ωρο.
{ _fantom_ @ 14/09/2007, 13:02:01 }
γεια σου iceman και καλώς ήρθες :-)
εγώ φέτος δεν παραπονέθηκα γιατί αυτό το καλοκαίρι υπήρξε μια απροσδόκητη βελτίωση της κατάστασης και δεν το σχολίασα για να μην το ματιάξω :-Ρ
ντάξει, είχε και φέτος κάποιες ώρες με φασαρία, αλλά όχι όλη μέρα κάθε μέρα και όχι στην ένταση που ήταν πέρσι. οπότε τώρα, αν είχα φέτος παράπονο θα ήμουν παράλογος, γιατί είναι κατανοητό το "παιδιά είναι" και θα παίξουν και θα φωνάξουν και μια-δυο ώρες, αλλά πέρσι η κατάσταση ήταν ανεξέλεγκτη.
καταλαβαίνω πάντως τι εννοείς, γιατί αναγκαζόμουν και εγώ να δουλεύω τις βραδινές ώρες ησυχίας και το πρωί ξυπνούσα από την φασαρία :-(
{ chrismp @ 17/05/2009, 11:54:38 }
Χαιρετε, επειδη αντιμετωπεζουμε και εμεις παρομοια προβλητα απο "μικρους καταστροφεις", θα ηθελα να ρωτησω αν καποιος ξερει τι λεει η νομοθεσια. Δεν ειναι γηπεδο τα μπαλκονια για να παιζουν μπασκετ!! ζουνε ανθρωποι απο κατω!!! ασε που ολοι μερα τραβανε-σπρωχνουν καρεκλες και οτι αλλο μπορεις να φανταστεις! δεν κοιμομαστε πλεον!! ΕΛΕΟΣ.
{ ROSEBUD @ 17/05/2009, 15:29:37 }
είσαι εδώ ακόμη να απαντήσουμε?
μην κάνουμε και άδικα τον κόπο...
{ k@Tie @ 17/05/2009, 15:38:08 }
chrismp δες την ταινία children of men και ύστερα πές πάλι για παιδική ηχορύπανση
{ chrismp @ 20/05/2009, 00:21:00 }
εδω ειμαι!!! ασ μου πει καποιος. σας παρακαλω!!!!!!
{ LittlePrince2s @ 20/05/2009, 18:01:19 }
φυσικά και δεν λέει τίποτα η νομοθεσία... μόνο τις ώρες κοινής ησυχίας μπορείς να στείλεις τα στρουμφάκια για παρατήρηση κι αυτό είναι όλο...
αλλά να υποθέσω ότι δεν έχεις παιδιά φίλε μου... γιατί αν είχες θα καταλάβαινες...
δεν φτάνει που όλα αυτά τα παιδιά είναι κλεισμένα μέσα σε πολυκατοικίες, έχουν και τον κάθε παράξενο να τους λέει κάθε τόσο σσσσσσσστ και σσσσσσσσσστ και να τους δημιουργεί τύψεις επειδή.... παίζουν!!!λες και εκείνος δεν υπήρξε ποτέ παιδί και δεν έκανε ποτέ φασαρία...
Μα είναι δυνατόν;;; αν θέλεις ησυχία μπορείς να χτίσεις σπίτι δίπλα σε νεκροταφείο.. εκεί θα έχεις όση ησυχία θέλεις..
Εγώ λέω ζήτω στα παιδιά και στη φασαρία... τουλάχιστον μέσα από αυτά νιώθουμε περισσότερο ζωντανοί.. κι ας μας ενοχλούν.. παιδιά είναι... αν δεν παίξουν τώρα, τότε πότε;;;;;;;;
Ο τελευταίος είναι χαλασμένη μελιτζάαααναααα!!!!
{ charm_quark @ 20/05/2009, 18:59:39 }
εχμ.... να πω κάτι ή θα φάω ξύλο Πρινσεσα μου;
Καλά και γλυκά τα παιδάκια, καλοί και χρυσοί και οι γονείς τους, ναι τα λυπάμαι που είναι κλεισμένα μέσα στο τσιμέντο, αλλά μερικα κάνουν σαν διαολεμένα!!!
Βέβαια, όσα "ψιτ" να πεις τόσο περισσότερη φασαρία θα κάνουν, αυτά έκανα στα νιάτα μου και θύμωνα με την κυριούλα που είχε το σπίτι δίπλα στη θάλασσα. Ακου εκει... δε μας άφηνε να σκουζουμε σα δαιμονισμένα κάθε μεσημέρι... αχαχαχαχαχαχα
Δεν υπάρχει λύση. Τα έκανα, θα τα λουστώ και ας πέρασαν είκοσι χρόνια για να καταλάβω ποσο σπαστικό είναι!
Από την άλλη δε, η μήνυση ή κάτι τέτοιο μόνο διχόνιες θα προκαλέσει. Μη γινόμαστε και δικο-μανεις επειδή τα παιδιά παίζουν κάνοντας φασαρία. Τι να σου κάνει και ο γονιός δηλαδή; Να τα φιμώσει; Να τα δέσει στο κρεβάτι τους μεσημεριάτικα; Που και να το κάνει πάλι θα βρουν τρόπο να το σκάσουν!!!
{ Doureios-Ipnos @ 21/05/2009, 00:07:26 }
κριμα ειναι και τα παιδακια κλεισμενα μεσα ολη μερα αλλα αμα πω οτι δε μου ρχεται ωρες ωρες να τα πατησω στο λαιμο, ψεμματα θα πω!!!
{ chrismp @ 21/05/2009, 00:12:02 }
Χαιρεται και παλι! εχω παιδι και μαλιστα βρεφος 7 μηνων και επειδη κλαιει τα βραδια το κοιμιζω στο σαλονι για να μην ξυπναει ο κυριος απο πανω, (αυτος που τα παιδια του χαλανε τον κοσμο) γιατι εγω σεβομαι οτι το πρωι θα παει στην δουλεια του και δεν φταιει σε κατι. οσο για το κλεισμενα μεσα, 5 στενα πιο πανω υπαρχει ολοκληρη παιδικη χαρα σε πλατεια καθως και γηπεδα του μπασκετ. με τους γονεις τα εχω οχι με τα παιδια. Τα εχουν κλεισμενα μεσα και σκασιλα τους. κι αν η νομοθεσια δεν λεει κατι τοτε να παρω και εγω μια ντρομπετα και να παιζω ολη μερα εκτος απο ωρες κοινης ησηχιας!!
{ ROSEBUD @ 21/05/2009, 02:25:16 }
Καταρχήν κακώς που βάζετε το μωρό στο σαλόνι(και σίγουρα κοιμάται και κάποιος μαζί του.καλέ γιατί?βάλτε το στο δίπλα δωμάτιο με ένα baby monitor,να κοιμάστε αγκαλίτσα)...υπάρχει ένας άγραφος νόμος που λέει ότι μωρά και παιδιά που είναι σε ηλικία που δεν μπορούν να ελέγξουν την ένταση της φωνής τους,δεν ευθύνονται ούτε τα ίδια ούτε οι γονείς τους για την οποιαδήποτε φασαρία ακόμη και σε ώρες κοινής ησυχίας!ατυχείς οι γείτονες βέβαια,ε τι να κάνουμε...
από κει και πέρα,αν θες να πας σύμφωνα με το νόμο,μπορείς να ψάξεις το καταστατικό της πολυκατοικίας που είναι δικαίωμά σου να το έχεις στα χέρια σου,και ορίζει τις ώρες κοινής ησυχίας,όπως επίσης και κάτι ας πούμε λιγάκι αόριστο που θα μπορούσε να είναι πχ "οι γείτονες υποχρεούνται να συμβιώνουν με τά υπόλοιπα μέλη της οικοδομής μέσα στα πλαίσια που υπαγορεύει ο σεβασμός προς τον συνάνθρωπο και η καλή γειτνιαση κτλ",πιστεύω όλα τα καταστατικά περιέχουν τέτοιες διατάξεις και εκεί θα μπορούσες να πατήσεις.
Πρακτικά,όμως,ειδικά αν και εσείς και οι γονείς των παιδιών που κάνουν τη φασαρία είστε ιδιοκτήτες και όχι απλοί περαστικοί-ενοικιαστές,καλό θα ήταν να βρείτε μια λύση με τον πλεόν ειρηνικό τρόπο.Οι αδιάφοροι γονείς,αυτοί που είναι στην κοσμάρα τους για να στο πω απλά,φαίνονται.Το ίδιο όμως και οι ευαισθητοποιημένοι.Θα μπορούσες να αγριέψεις τους πρώτους και να παρακαλέσεις τους δεύτερους.Σε κάθε περίπτωση,είναι δύσκολο για έναν γονιό,όταν δεν έχει βοήθεια από παππούδες κτλ να αφιερώνει χρόνο για παιδική χαρά και γήπεδα.Και ναι μεν τα μικρά παιδιά μπορεί να εκτονώνονται στη μία ώρα εξόδου,τα μεγάλα όμως χρειάζονται δυο και τρεις και τέσσερις κάθε απόγευμα.Είναι δύσκολο για τους γονείς να αφιερώνουν τόσο "νεκρό" χρόνο συνοδεύοντας τα παιδιά τους.
Θα μου πεις να μην τα έκαναν αν δεν μπορούσαν να τους προσφέρουν κάτι τέτοιο...Από τη μια συμφωνώ.¨Ομως η ψυχολογία είναι διαφορετική για κάποιον που δεν έχει παιδιά,για κάποιον που έχει μικρά όπως εσύ και για κείνον που έχει μεγαλύτερα,όπως οι γονείς των παιδιών που παίζουν μπάσκετ στο μπαλκόνι.Πιθανόν δηλ.όταν μεγαλώσει και το δικό σου παιδί και πρέπει να βγάζεις ώρες και ώρες στις παιδικές χαρές και στα πάρκα,να ψάχνεις να βρεις τρόπους να το απασχολήσεις μέσα στο σπίτι κάποιες φορές.
Φιλικά όλα αυτά και υπομονή
{ LittlePrince2s @ 21/05/2009, 04:32:09 }
Εγώ διαφωνώ.. αν κάνεις παρατήρηση στο γονιό κατά πάσα πιθανότητα την επόμενη φορά το παιδί θα φοβηθεί να παίξει για να μην φωνάξουν οι γονείς..
Έγω κι εγώ 4-5 γειτονάκια που είναι πιτσιρίκια και ουρλιάζουν όλη μέρα.. αλλά δεν υπάρχει περίπτωση να μπω σε διαδικασία φύμωσης... παιδιά είναι...
και ξαναλέω.. αν δεν ουρλιάξουν τώρα, τότε πότε;;;;
δηλαδή θα είστε πιό ευχαριστημένοι με μουγκά και άκεφα παιδιά;;; αυτό σημαίνει παιδί.. φασαρία.. και άρα ζωή... όταν θα αντικρίσετε παιδί με αναπηρία που δεν μπορεί να κάνει τίποτα από αυτά, και άρα δεν ενοχλεί κανέναν κάνοντας "φασαρία", δώστε του συγχαρητήρια...τί να πω...
{ ROSEBUD @ 21/05/2009, 08:42:30 }
εσύ τώρα της μοντεσοριανής αγωγής είσαι?
μα φυσικά και πρέπει να φοβηθούν αν είναι να γκρεμίζουν το σπίτι κάθε μέρα!
να παίξουν πιο ήρεμα,αλλιώς να πήγαιναν να μείνουν σε χωριό ή σε σπίτι με αυλή!
{ chrismp @ 21/05/2009, 08:42:41 }
Καποτε κι εγω ημουνα παιδι, αλλα δεν θυμαμαι να επαιζα μπασκετ ολη μερα στο μπαλκονι! επαιζα ησυχα με στρατιωτακια και αυτοκινητακια, δεν ειπε κανενας να μην παιξουν αλλα να μπορω ρε παιδια να βγω και εγω μια ωρα στο μπαλκονι μου, πρεπει τωρα που ερχεται καλοκαιρι να κανω παλι το ποντικι κλεισμενος μεσα?? Τεσπα μπορει να ειμαι εγω περιεργος ή απλα περιμενω πολλα απο αννθρωπους που δεν σεβονται τον συνανθρωπο τους ή απλα μπορει να ειναι και αυτοι της φιλοσοφιας της Μικροπριγκιπέσσας "ελα μωρε τωρα!! και τι έγινε??" αυτο μας εχει φαει σαν λαος σε ολους τους τομεις!! Ξερει κανενας που πουλανε τρομπονι?? αρχιζω εξασκηση!!!!!!!!!!!!!!!!! πρωι-μεσημερι-βραδυ!!!!!!!! ολη μερα-καθε μερα χαααααααααχαααααααααα!!!! δεκτες αιτησεις για δημιουργια μπαντας(εντος της οικιας μου)
{ Doureios-Ipnos @ 21/05/2009, 09:25:44 }
κοιτα,για τρομπονι δεν ξερουμε ,για ψυχιατρο αμα θες κατι θα κανουμε.
δλδ, για μισο λεπτο, θα πρεπει ντε κ καλα να συμφωνησουν ολοι οτι τα παιδια πρεπει να ειναι στρατιωτακια ακουνητα αμιλητα αγελαστα επειδη εσενα τα νευρα σου ειναι ταραγμενα?
κ τα δικα μου ειναι αλλα δε λεω οτι φταινε οι αλλοι που δε μπορω εγω να ανεχτω τη φασαρια ουτε εχω την απαιτηση να σταματαει ο κοσμος να κινειται μολις ειμαι στα περιξ , ουτε θεωρω ωχαδερφιστες οσους αντιλαμβανονται το φυσιολοκό!!
{ chrismp @ 21/05/2009, 11:42:43 }
Οκ! καταλαβα. ο καθενας κανει οτι θελει και οποιος ενοχλειται ειναι ο κομπλεξικος ή ο τρελος μιας και μου συστηνεις ψυχιατρο. δεν εχω να προσθεσω κατι αλλο. δεν ειναι τοσο απλα οσο ακουγετε ειναι πολυ χειροτερα και πρεπει να μιλαμε με τις ωρες. να ειστε καλα παντως.
ο τρελος της γειτονιας σας!
{ ROSEBUD @ 21/05/2009, 13:27:55 }
"ουτε θεωρω ωχαδερφιστες οσους αντιλαμβανονται το φυσιολοκό!!"
για μπάστα βρε Δούρεια!το διανοείσαι να κάθεσαι στο μπαλκόνι και να ακούγεται το πατ-πατ της μπάλας πάνω στο κεφάλι σου?έχεις ιδέα πώς είναι να χτυπάει πάνω σε πλακάκι ή μάρμαρο ή μωσαϊκό?
ρε συ ένα μικρό μπαλάκι είχε η μικρή μου κάποια φορά και το κοπανούσε και κόντευα να τη στραγγαλίσω!
{ Doureios-Ipnos @ 21/05/2009, 13:55:32 }
ΑΑΑΑΑΑΑΑΑ μην τα παρω τωρα!!!!
ε?
ΕΙΠΑ οτι προσωπικα με ενοχλουν και μου ρχεται να τα πατησω στο λαιμο!!!
ΕΙΠΑ οτι δεν μπορω να ανεχτω τη φασαρια!!
άλλα το να χαρακτηρισω ετσι :
δεν σεβονται τον συνανθρωπο τους ή απλα μπορει να ειναι και αυτοι της φιλοσοφιας της Μικροπριγκιπέσσας "ελα μωρε τωρα!! και τι έγινε??" αυτο μας εχει φαει σαν λαος σε ολους τους τομεις!!
όσους εχουν περισσοτερη υπομονη η διαφορετικη-και κατα τη γνωμη μου πιο φυσιολογικη- αντιληψη, ειναι too much!!!
οχι να βγω κ ο φταιχτης στο τελος!!
μην τρελαθουμε!
{ charm_quark @ 21/05/2009, 13:57:59 }
Λοιπον, αν ο χριστιανός φροντίζει ώστε το δικό του παιδί να μην ενοχλέι τους γείτονες και οι απο πάνω βαράνε νταπα ντούπα μια μπάλα μεσημεριάτικα, την ώρα που ο απο κάτω προσπαθεί να κοιμίσει το μωρό... είναι λίγο βάρβαρο.
Και λογικό είναι τα νεύρα να είναι τσιτωμένα. Εδώ, στην πολυκατοικία μου που με ενημέρωσαν ότι για τις επόμενες 2 εβδομάδες που θα βάζουν το ασανσέρ θα έχει φασαρία, ένα πρωι ξύπνησα με ταχυπαλμία από το κομπρεσέρ που βαρούσε στο διπλανό δωμάτιο... και έπαθα ταράκουλο! Μου ήρθε να βγω έξω ουρλιάζοντας από τα νεύρα μου... αλλά συγκρατήθηκα!
Να προτείνω λοιπόν στο φίλο μας, να μιλήσει ευγενικά στους απο πάνω, μια μέρα. Να τους εξηγήσει ήρεμα πως έχουν τα πράγματα και να ζητήσει κάποιες ώρες τα παιδιά να μην παίζουν με την μπάλα. Ας τους πάρουν δώρο playmobil!
Εντωμεταξύ... σας είπα; Δεν σας είπα... η οικογένεια απέναντι... με το Νικοοοοο και τον Δημητράαααακι, που είναι κοτζάμ παιδί πια, απέκτησε και μπεμπούλα.... αχαχαχαχαχαχα
Πολλαπλασιάζονται.... αλλά τους συνήθισα και τους συμπάθησα πια! Απλά είναι λίγο "φωναχτεροί" τύποι!
Ίσως chrismp μιλώντας με τους γονείς να αρχίσετε να κάνετε και παρέα και να αποκτήσεις την άνεση να πεις στα παιδιά τους "βρε παιδιά... κοιμάται το μωρό" και να τα πιάσεις στο φιλότιμο και να το βουλώσουν... για λίγη ώρα!εεε;;;;;;
{ ROSEBUD @ 21/05/2009, 17:53:10 }
αααααα!γράφτηκε τέτοιο πράγμα Δούρεια??δεν το είδα,σόρυ,σόρυ,σόρυ!
βρε κρις-κρις μήπως να πήγαινες εσύ τα παιδιά του γείτονα στο γήπεδο?
{ LittlePrince2s @ 21/05/2009, 22:08:31 }
Έχω αρχίσει να τα παίρνω... και πρέπει κανείς να κάνει μεγάλη προσπάθεια για να καταφέρει να με εκνευρίσει.. εσύ φίλε τα κατάφερες.. συγχαρητήρια..
Θα μπορούσα κι εγώ να γίνω πολύ αγενής, αλλά σέβομαι τους συμφορουμιστές και τον Φάντομ..
όταν το παιδί σου μεγαλώσει και τα κάνει μπάχαλο, έλα να μας τα ξαναπείς αυτά... αν δεν κάνει φασαρία, κι αν δεν ενοχλούνται οι γείτονες, να είσαι σίγουρος, ότι κάτι λάθος έχεις κάνει.. όλοι εκνευριζόμαστε, αλλά ακριβώς το ανεχόμαστε... ΓΙΑΤΙ ΕΙΝΑΙ ΠΑΙΔΙΑ!! ΕΛΕΟΣΣΣΣ ΔΗΛΑΔΗ!
Αλλά έπρεπε να έχεις από πάνω σου κι εσύ όπως κι εγώ τρείς αγ@..τες γεροντοκόρες που τσακώνονται καθημερινά μέχρι τις 4 το πρωί και πετάνε ό,τι βρουν μπροστά τους... να δω αν τότε θα προτιμούσες να έχεις παιδιά ή κωλόγριες πάνω από το κεφάλι σου..
Αλλά και πάλι δεν μιλάω... γιατί μάντεψε...... είμαστε όλοι άνθρωποι και σαν άνθρωποι έχουμε αδυναμίες, ελαττώματα και βάζουμε και τις φωνές... και μιλάω για ενήλικους... πόσο μάλλον τα παιδιά, που συνήθως δεν υπάρχει και κανένας για να ακούσει τα προβλήματά τους, χωρίς να γελάσει συγκαταβατικά σαν να μην τρέχει τίποτα..
Εγώ είμαι μαζί τους!!! Ζήτω οι απόγονοι των ζωντανών ανθρώπων!!
Και Δούρεια θένκς!!
Και λίγα με την Δούρεια γιατί τότε θα γίνω αγενής...
{ LittlePrince2s @ 21/05/2009, 22:13:55 }
Α, και μιας και το ανέφερες φίλτατε δεν είναι κάτι τύποι σαν κι εμένα που κατάντησαν την χώρα όπως την κατάντησαν... αλλά κάτι τύποι σαν κι εσένα...
Αντιθέτως, έχω την τιμή να είμαι ένας από τους ανθρώπους που μπορεί να αποκαλεί τον εαυτό του ΑΝΘΡΩΠΟ και να το πιστεύει.
{ chrismp @ 21/05/2009, 22:36:18 }
Ολα ειναι θεμα παιδειας. οποιος καταλαβε, καταλαβε.....
{ LittlePrince2s @ 21/05/2009, 22:52:12 }
Ακριβώς αυτό λέω κι εγώ.... αλλά όταν υπάρχει παιδεία, υπάρχουν κι επιχειρήματα.
{ chrismp @ 21/05/2009, 23:37:21 }
Δεν εχω να πω κατι μαζι σου πριγκιπεσσα δεν μου αρεσει ουτε το υφος σου ουτε ο τροπος σου. λυπαμαι. Επιχειρηματα οπως ο αλληλοσεβασμος και η καλη γειτονια ισως να σου λενε κατι??? Τ'οτι η ελευθερια του ενος σταματαει εκει που καταπαταει την ελευθερια του αλλου ισως??
αλλα τι λεω?? με ποιο δικαιωμα θελω εγω να ξεκουραστω μια ωρα το μεσημερι μετα την δουλεια?? ντροπη μου!
{ LittlePrince2s @ 22/05/2009, 04:31:19 }
Δεν σου αρέσει το ύφος και ο τρόπος μου????
seriously???
δηλαδή εγώ τί θα έπρεπε να πω;;; Σοβαρά τώρα...
Τελοσπάντων, δικό σου το σπίτι δική σου και η απόφαση.. Δικός μου γείτονας δεν είσαι οπότε..
Απλώς αυτά να τα σκεφτείς όταν θα μεγαλώσει και το δικό σου το παιδί.
Γιατί όπως έλεγε και ο Σόλων, όταν αξιώνεις από τους άλλους να αναγνωρίζουν τις ευθύνες τους....
{ chrismp @ 22/05/2009, 07:27:17 }
Ισως να φταιω κι εγω που στοχοποιησα εναν ευαισθητο τομεα οπως τα παιδια.
Τεσπα εγω δεν θελησα να ερθω σε αντιπαραθεση με κανεναν, απλα ζητησα εαν γνωριζει καποιος τι λεει η νομοθεσια. και ειμαι σιγουρος οτι δεν θα λεει "ελα μωρε, παιδια ειναι"
ολοι εχουν-εχουμε παιδια και προσπαθουμε να δειχνουμε κατανοηση.
παντως εδω στο μαρουσι η γειτονια ειναι πολυ ησυχη εκτος απο αυτη την περιπτωση.
{ nounoukos @ 22/05/2009, 09:38:36 }
στην νομοθεσια δεν θα βρεις την λυση που ζητας.
δεν μπορεις να κανεις μηνυση σε ενα παιδι, ουτε σε εναν γονεα για ελλειπη επιτηρηση φανταζομαι.
αν υπαρχει νομος ταχειας εφαρμογης για ανεπιτρεπτη φασαρια σε ωρα που δεν ειναι κοινης ησυχιας, δεν το εχω ακουσει ποτε.
αυτο που σου προτεινω, ειναι να διαπιστωσεις αρχικα αν εισαι υπερβολικος η οχι,
συζητωντας το προβλημα με αλλους ενοικους της πολυκατοικιας.
Αν εχεις μονο εσυ το προβλημα, τοτε μαλλον εισαι υπερβολικος.
διαφορετικα μπορειτε να κανετε μια αυστηρη παρατηρηση ομαδικα, η οποια θα πιασει σιγουρα περισσοτερο τοπο απο το να γκρινιαζεις μονος σου και να εισαι ο τρελος της πολυκατοικιας.
...και αν το καλοσκεφτεις, δεν θελει και πολυ για να σου βγει το ονομα..
{ chrismp @ 23/05/2009, 12:02:28 }
εχεις δικαιο νουνουκο, δεν θελει και πολυ. δυστυχως προβλημα εχουν και οι αλλοι στον οροφο απο κατω, αλλα οταν τολμησαν να μιλησουν τους ειπαν αμα σας αρεσει εμεις ετσι το εχουμε εδω... γιαυτο ρωταω για κανονες, σιγουρα υπαρχουν διαταξεις που ρυθμιζουν την αρμονικη συμβιωση των ανθρωπων. δε ζουμε σε ζουγλα να κανει ο καθενας οτι θελει. ξερω κι εγω να ενοχλω αμα θελω. τεσπα...
{ ROSEBUD @ 23/05/2009, 19:58:56 }
να σου πω κάτι κρις?εξαρτάται και πώς το ζητάς!θέλω να πιστεύω ότι είσαι πιο ευγενικός με τους γείτονες απ'ό,τι ήσουν με την Πρινσέσα,αλλιώς είσαι χαμένος από χέρι
είχαμε έναν γείτονα σε παλιότερο σπίτι που ήρθε μπαρουτιασμένος και μας έκανε παρατήρηση γιατί τον ενοχλούσε το γκράκα-γκρούκα που έκαναν οι καρέκλες τις κουζίνας πάνω στα πλακάκια,επειδή είχαν φαγωθεί και εξαφανιστεί τα τσοχάκια τους από τη μετακόμιση!δαγκώθηκα φυσικά και τσακίστηκα να βρω τσοχάκια την ίδια μέρα!από τότε όμως με το ζόρι του έλεγα καλημέρα!
αν φυσικά το ζητάς και με το καλό και δεν λύνεται το πρόβλημα,τότε οι άλλοι είναι γαϊδούρια!
όσο για σένα μικρό μου ξέρω ότι έχεις μεγάλη αδυναμία στα παιδιά και αυτό είναι προς τιμήν σου!αλλά λες,λες,λες...στις 2 μέρες που συμβιώσαμε,δεν σε είδα να ασχολείσαι και καθόλου με το μικρό ροζάριο βρε καλό μου!άλλος καθόταν με τις ώρες μαζί της,άλλος της έφτιαχνε καραβάκια,άλλος την έπαιρνε αγκαλίτσα!και άλλον έλεγε γοργόνα!(τώρα μπορείς να φωνάξεις!)
{ LittlePrince2s @ 25/05/2009, 12:08:07 }
Κοίτα... τα μικρά παιδάκια τα φοβάμαι αν δεν είναι δικά μου δικά μου, δηλαδή σόι μου.. γιατί είμαι λίγο πώς να το πώ... άγαρμπη... τον ανηψιό μου για παράδειγμα, τον κάνω κωλοτούμπες στον αέρα, τον έχω όλο αγκαλιά, παίζουμε, και γενικά κάνουμε διάφορα τρελά!! Αλλά είναι ανηψιός μου.. ο,τι και να γίνει ξέρω ότι θα πάρω την πρωτοβουλία.. και επειδή τον ξέρω, μπορώ να τον ελεγξω κιόλας.. με τα άλλα παιδάκια είναι αλλιώς.. δεν ξέρω αν με καταλαβαίνεις.. πώς να στο εξηγήσω.. αν το μικρό μου κουκλί κλάψει π.χ., ξέρω τί να κάνω για να σταματήσει... καταλαβαίνεις;;
Αλλά σχετικά με το άλλο θέμα, και να κάνει παρατήρηση τί θα καταλάβει;; αυτό δεν μπορώ να χωνέψω.. αυτό που θα γίνει είναι να βάλουν οι γονείς φωνές στα παιδιά τους για να κάνουν ησυχία.. και πάλι.. πόσο ή μάλλον για πόσο μπορεί αν μείνει ένα παιδί ήσυχο;;
{ Doureios-Ipnos @ 25/05/2009, 13:30:07 }
εγω παντως δεν μπορεσα να παρακολουθησω το συνειρμο....αν κ προσπαθω τοσες μερες
τι σχεση εχει το ενα με το αλλο?
{ LittlePrince2s @ 26/05/2009, 12:45:51 }
Κοίτα... η αλήθεια είναι ότι ούτε εγώ κατάλαβα, αλλά απάντησα για την τιμή μου
Υπάρχουν 90 μηνύματα σε αυτό το θέμα